O Mark Webber οδηγεί την Porsche 718 Cayman GTS 4.0 στην πίστα (Video)


Ο Mark Webber, ο πρώην πιλότος της Formula 1, πρώην οδηγός αγώνων για την Porsche και ένας από τους «πρεσβευτές» της εταιρείας, οδηγεί στο όριο την Porsche 718 Cayman GTS και μας δείχνει την τεχνική «μύτη-τακούνι» στα πεντάλ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/1/2022

Ο Mark Webber είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την Porsche 718 Cayman GTS 4.0 και να ευχαριστηθεί το αυτοκίνητο σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πίστες, αυτή που βρίσκεται στο Εστορίλ (Πορτογαλία). 

Ο πρώην πιλότος της Formula 1 σταμάτησε την εμπλοκή του στον κορυφαίο θεσμό του μότορσπορ στο τέλος του 2013 και συνέχισε την αγωνιστική καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής («WEC») με την ομάδα της Porsche. Στα τέλη του 2016 αποσύρθηκε από την ενεργό αγωνιστική δράση αλλά –έκτοτε– παραμένει συνεργαζόμενος με τη γερμανική εταιρεία ως «πρεσβευτής» αυτής.

Ο Αυστραλός, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μια Porsche 718 Cayman GTS 4.0 με χειροκίνητο κιβώτιο στην πίστα του Εστορίλ με τον τρόπο που κάνει ένας οδηγός αγώνων. Όχι μόνο αναφορικά με την ταχύτητα, τον ρυθμό και τη γραμμή που ακολουθεί εντός αυτής, αλλά και με την τεχνική με την οποία χειρίζεται τα πεντάλ διαρκώς, προσπαθώντας να διατηρεί ψηλά τις rpm του κινητήρα και να αλλάζει τις σχέσεις του κιβωτίου στον ταχύτερο δυνατόν χρόνο.

Χάρη στην κάμερα η οποία τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος και η οποία εστιάζει στα πόδια του, μπορούμε να δούμε τη «χορογραφία» επί των πεντάλ κατά τη διάρκεια που ο Webber οδηγεί. Χρησιμοποιώντας την πρακτική η οποία έχει επικρατήσει να προσδιορίζεται στα ελληνικά ως «μύτη-τακούνι», τον βλέπουμε να χρησιμοποιεί το δεξί πόδι του για να φρενάρει αλλά και να πατά το δεξί πεντάλ ταυτόχρονα. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε τόσο το πόσο ήρεμες κινήσεις κάνει στο τιμόνι όσο και την αγωνιστική γραμμή που ακολουθεί.

Η 718 Cayman GTS 4.0 διαθέτει ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα χωρητικότητας 3.996 ccο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 400 PS/7.000 rpm και μέγιστη ροπή 420 Nm/5.000-6.500 rpm. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τον τρόπο που οδηγεί ο Mark Webber αλλά και ν’ ακούσουμε τον χαρακτηριστικό ήχο τού κινητήρα.