Ο Martin Smith διορίζεται Διευθυντής Σχεδίασης στην Opel


Ο Martin Smith είναι ο νέος Διευθυντής Σχεδίασης στην Adam Opel AG, διάδοχος του Hans Seer, με ισχύ της απόφασης από την 1η Μαΐου. Στην προηγούμενη θέση του, ο Smith, 52 ετών, υπήρξε διευθυντής του τμήματος σχεδίασης που ήταν υπεύθυνο για τη σειρά μοντέλων Astra.
  • 21/5/2002
&00 Ο Martin Smith είναι ο νέος Διευθυντής Σχεδίασης στην Adam Opel AG, διάδοχος του Hans Seer, με ισχύ της απόφασης από την 1η Μαΐου. Στην προηγούμενη θέση του, ο Smith, 52 ετών, υπήρξε διευθυντής του τμήματος σχεδίασης που ήταν υπεύθυνο για τη σειρά μοντέλων Astra. Από τότε που προσχώρησε στην εταιρία, το 1997, έχει παίξει επίσης σημαντικό ρόλο στη βελτίωση ποιότητας εσωτερικού ντιζάιν στην Opel, σαν επικεφαλής του στούντιο Cross Carline, για τα χρώματα, την ταπετσαρία και την σχεδιαστική ποιότητα. Επιπλέον, είχε το γενικό πρόσταγμα στη σχεδίαση του πειραματικού Speedster και του μοντέλου παραγωγής, καθώς επίσης στη σχεδίαση των πρωτότυπων G-90 και Snowtrekker.
"Από τότε που προσήλθα στην εταιρία, στόχος μου ήταν να βοηθήσω ώστε η Opel να ανακτήσει τον ηγετικό ρόλο της στον τομέα της σχεδίασης, στο χώρο της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Ευτυχώς, από τη νέα μου θέση, έχω ακόμα καλύτερες ευκαιρίες για να το πετύχω" δήλωσε ο Smith. "Τα τελευταία χρόνια, έχουμε σημειώσει πραγματικά άλματα.
Δημιουργήσαμε μία νέα σχεδιαστική γλώσσα με το Opel Speedster - λανσάροντας μία πραγματικά δυναμική παρουσία στο δρόμο - ενώ με το νέο Vectra καταφέραμε να μετα-φέρουμε αυτό το νέο look της Opel στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. Η ποιότητα εσωτερικού του Vectra θεωρείται ένα σημαντικό βήμα προόδου. Η πρόοδος αυτή θα είναι η βάση γύρω από την οποία θα δομηθούν όλα τα μελλοντικά μας αυτοκίνητα".
Ο Martin Smith έχει μακροχρόνια και επιτυχημένη καριέρα στη Γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτου, που χρονολογείται από το 1973 όταν προσχώρησε στην Porsche AG, με Πτυχίο Master στη Σχεδίαση Αυτοκινήτου από το Royal College of Art του Λονδίνου. Στη συνέχεια, προσήλθε στην Audi το 1977, όπου σχεδίασε το πρώτο Audi Quattro και συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του από διάφορες θέσεις στο τμήμα σχεδίασης με αποκορύφωμα τη θέση του Επικεφαλής Σχεδίασης Εσωτερικού. Στην Opel ήρθε το 1997.
Ο Martin Smith είναι παντρεμένος και, ανάμεσα στα χόμπι του, είναι η σχεδίαση αυτοκινήτων, το σκι και οι υπαίθριες δραστηριότητες. Ο προκάτοχος του Smith, Hans Seer, ο οποίος έκλεισε τα 65 το Μάρτιο, συνταξιοδοτείται μετά από μία καριέρα στην Opel που διήρκεσε περίπου 40 χρόνια. Ήλθε στην εταιρία το 1962 και μεταξύ 1966 και 1971 εργάστηκε ως αναπληρωτής διευθυντής στο στούντιο σχεδίασης για τα επιτυχημένα μοντέλα Kapitan, Admiral και Diplomat . Στη συνέχεια, έγινε Αρχισχεδιαστής (Chief Designer) στο Στούντιο Έρευνας, όπου ήταν υπεύθυνος για τους αγώνες και τα αυτοκίνητα ράλι, για τις μελλοντικές μελέτες και τα πρωτότυπα οχήματα . Το 1977 ήταν υπεύθυνος δημιουργικής σχεδίασης των Monza και Kadett. Από το 1986 μέχρι το 1992 επέβλεπε τις ομάδες που είχαν αναλάβει τη σχεδίαση των μοντέλων της σειράς Kadett και Astra. Ανάμεσα στην πληθώρα των επιτευγμάτων του, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Hans Seer είχε αναλάβει την εποπτεία του project σχεδίασης των Opel Calibra και Vectra 1995. Διορίστηκε Διευθυντής Σχεδίασης το 1996.