O Max Verstappen μισεί τις Ferrari μόνο στην πίστα – Δείτε την εντυπωσιακή "Ιταλίδα" που παρέλαβε (video)


O Ολλανδός της Red Bull πιάστηκε στα... πράσα ενώ βρισκόταν στην αντιπροσωπεία της Ferrari στο Μονακό, για την παραλαβή μίας κόκκινης SF90 Stradale Assetto Fiorano

  • 26/1/2023

Η απόκτηση μιας κόκκινης Ferrari αποτελεί όνειρο για τους περισσότερους λάτρεις των αυτοκινήτων και της ταχύτητας που βρίσκονται εκεί έξω. Ο Max Verstappen, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 με τη Red Bull, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ακόμα και αν στα videos που ανεβάζει στα προσωπικά του social media εμφανίζεται τις περισσότερες φορές πίσω από το τιμόνι κάποιου μοντέλου της Honda. 

Πριν από λίγες ώρες ο Ολλανδός πιάστηκε στα... πράσα ενώ βρισκόταν στην αντιπροσωπεία της Ferrari στο Μονακό και κοίταζε μία εντυπωσιακή, κόκκινη Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων μέσων, είχε παραγγείλει πριν καιρό και πλέον έφτασε η στιγμή να την παραλάβει. 

Μιλάμε για ένα ξεχωριστό μοντέλο της Ferrari το οποίο παρουσιάστηκε το 2019 για να τιμηθούν τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της (στις 13 Σεπτεμβρίου 1939). Αποτελεί το πρώτο plug-in hybrid hypercar ευρείας παραγωγής που βγαίνει από το Μαρανέλο, με μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.000 PS, κορυφαία αεροδυναμική απόδοση και σχεδίαση που συγκλονίζει.

Στην «καρδιά» της χτυπά ένας twin-turbo των 780 PS με 800 Nm ροπής. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις ηλεκτροκινητήρες, ο ένας στον πίσω άξονα και δύο στον μπροστινό. Έτσι, η SF90 αποδίδει επιπλέον 220 PS για να φτάσουμε στην τετραψήφια ιπποδύναμη και στην συνολική ροπή των 1.200 Nm!

Η αλήθεια είναι πως η Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano δεν είναι το πρώτο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που μπαίνει στο γκαράζ του Verstappen αφού στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Ολλανδός έχει ήδη μία Ferrari 488 Pista και μία Ferrari Monza SP2. Μάλιστα η δεύτερη είναι άκρως συλλεκτική, με την τιμή της να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ ενώ το νέο του απόκτημα κοστολογείται λίγο πάνω από τις 500.000 ευρώ.

Τέλος, θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες βγήκε στο σφυρί μία Ferrari F40 η οποία βρισκόταν για καιρό στη συλλογή του αφεντικού της Mercedes, Toto Wolff.