Ο Mika Hakkinen σχεδιάζει τη δική του ηλεκτρική μοτοσυκλέτα - Kάνει το 0-100 km/h σε 3,5 sec (video)


Ο Mika Hakkinen συνεργάστηκε με τη Verge Motorcycles για την κατασκευή ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας με υψηλές επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Verge Motorcycles
  • 24/5/2023

Ο Mika Hakkinen έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Formula 1, όντας πρωταθλητής τη διετία 1998-1999 με τη McLaren, με τις μάχες του με τον Michael Schumacher να μένουν χαραγμένες στις μνήμες των φίλων του σπορ.

Ο Φινλανδός πλέον έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του, συμμετέχοντας ως επενδυτής σε διάφορα projects γύρω από την κινητικότητα. Σε ένα από αυτά, έχει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο και λόγο.

Ο ίδιος είναι επενδυτής και μέλος του Δ.Σ. της Verge Motorcycles, μίας φινλανδικής εταιρείας ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, και εκμεταλλεύτηκε αυτή του την εμπλοκή για να σχεδιάσει και κατασκευάσει μία ειδική έκδοση του TR Pro, ενός εκ των μοντέλων της μάρκας.

«Ήθελα να σχεδιάσω μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια της μοτοσυκλέτας, όχι απλά να διαλέξω το χρώμα,» δήλωσε ο Hakkinen για τη μοτοσυκλέτα των μόλις 100 αντιτύπων.

Πράγματι, η Verge TR Pro ξεχωρίζει με τον σχεδιασμό της, ιδίως με τον πίσω τροχό, καθώς μοιάζει... κενός, αφού ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στο εσωτερικό του, ενώ δε διαθέτει ακτίνες

Σε χρωματικό επίπεδο, δεσπόζει το λευκό και το γκρι, χρώματα με τα οποία συνδέθηκε η αγωνιστική καριέρα του Hakkinen, ενώ υπάρχει και κεραμική επίστρωση για ανθεκτικότητα. Η σέλα έχει κι αυτή μία διχρωμία στο δέρμα της, ενώ οι αποσβεστήρες και όλα τα στοιχεία της ανάρτησης είναι βαμμένα μαύρα. Στη μοτοσυκλέτα θα βρει κανείς και μία πλάκα με την υπογραφή του Hakkinen και τον αριθμό του μοντέλου.

Το ενδιαφέρον παρουσιαστικό συνδυάζεται από εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς η μοτοσυκλέτα έχει απόδοση 138 PS και ροπή που φτάνει τα 1000 Nm, με αποτέλεσμα να μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε 3,5 δευτερολέπτων, με τελική ταχύτητα τα 200 km/h.

Η αυτονομία της αγγίζει τα 350 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να φορτίσει πλήρως μέσα σε 35 λεπτά

Δείτε και το σχετικό βίντεο: