O Ν. Rosberg στο τιμόνι του κροατικού hypercar των 2.000 ίππων (Video)


Την καριέρα του YouTuber φαίνεται να ακολουθεί ο N. Rosberg, ο οποίος έγινε ο κοινός θνητός στον πλανήτη που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του ηλεκτροκίνητου Rimac C2 των 2.000 ίππων.

  • 24/11/2020

Παρατηρώντας την πορεία του N. Rosberg από την ημέρα που αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του μέχρι και σήμερα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ο Γερμανός εγκατέλειψε την υποβοηθούμενη καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για να γίνει ένας διεθνώς αναγνωρισμένος YouTuber, μια διαδικτυακή διασημότητα.

Εξαργυρώνοντας, λοιπόν, και την προϋπηρεσία του στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Γερμανός δεν άργησε να αποκτήσει το δικό του κοινό και ταυτόχρονα πρόσβαση σε τετράτροχα που θα ζήλευε και το θρυλικό του είδωλο, η γνωστή σε όλους super car blondie.

Την ίδια στιγμή που η διασημότερη ξανθιά του παγκόσμιου ιστού προσθέτει followers στον προσωπικό της λογαριασμό στο YouTube και μηδενικά στον λογαριασμό της, ο Nico Rosberg πέρασε στην αντεπίθεση, βάζοντας στο χέρι το κροατικής καταγωγής Rimac C2.

Στην πραγματικότητα, ο N. Rosberg είναι ο πρώτος κοινός θνητός που κάθεται πίσω από το τιμόνι του ηλεκτροκίνητου hypercar των 2.000 ίππων.

Όχι τυχαία καθώς ο Γερμανός θα είναι ανάμεσα στους πρώτους 150 πελάτες που θα αποκτήσουν το εντυπωσιακό τετράτροχο της κροατικής φίρμας, η οποία βρήκε στο πρόσωπο του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 έναν εξαιρετικό πρεσβευτή των αυτοκινήτων της.

Αν τώρα αναρωτιέστε τι μάθαμε από το video του Rosberg, τότε αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η εξέλιξη του ηλεκτροκίνητου hypercar έχει φτάσει στο 90%, ότι η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται για την ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα αλλά πρόκειται να περιοριστεί περαιτέρω στα περίπου δύο δευτερόλεπτα.

Μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης θα υπάρχει drift mode, ενώ ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει την κατανομή της ροπής μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα χωρίς κανέναν ουσιαστικό περιορισμό.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία πίσω από τη Rimac, όπως προαναφέραμε πρόκειται για μια κροατική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2009 από τον Mate Rimac. Έκτοτε στράφηκε στην εξέλιξη ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων και της τεχνολογίας που τα περιβάλει.

Μάλιστα το 2019, η Porsche ξόδεψε ένα σεβαστό ποσό αυξάνοντας το ποσοστό της συμμετοχής της στη Rimac στο 15,5%.

Επιστρέφοντας στο Rimac C2, ο ιδρυτής της κροατικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποκάλυψε ότι η εξέλιξη του αυτοκινήτου πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες και όταν συμβεί αυτό ο Nico Rosberg θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι στο αριστερό του κάθισμα.