Ο νέος ΚΟΚ θα τιμωρεί τη «μούντζα» με διοικητικό πρόστιμο των 100€


O νέος ΚΟΚ θα τιμωρεί αυστηρά τις απρεπείς χειρονομίες ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα αφαιρείται μέχρι και το δίπλωμα του οδηγού για 10 ημέρες.

  • 16/6/2022

Οι οξύθυμοι οδηγοί που συνηθίζουν να επιδίδονται στον χαιρετισμό της… ανοιχτής παλάμης, γνωστή και ως «φάσκελο», καθώς και σε άλλες απρεπείς χειρονομίες θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Ο νέος ΚΟΚ, σύμφωνα με τις αναφορές, προβλέπει διοικητικό πρόστιμο για αυτές τις περιπτώσεις το οποίο θα φτάνει τα 100€ ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα αφαιρείται το δίπλωμα του οδηγού για 10 ημέρες.

Η αλήθεια είναι πάντως πως οι συγκεκριμένες ποινές είναι αδύνατο να εφαρμοστούν αφού μιλάμε για μία στιγμιαία αντίδραση που δύσκολα μπορεί να εντοπίσει το όργανο της τάξης που καλείται να επιβάλει το πρόστιμο.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με τον νέο ΚΟΚ αποκάλυψε πως θα υπάρξει αλλαγή στις ποινές οι οποίες πλέον θα επικεντρώνονται στον οδηγό (αφαίρεση διπλώματος, πρόστιμο) και όχι στο όχημα (αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας).

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι οι ποινές θα γίνουν πιο αυστηρές για παραβάσεις που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα, όπως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, ενώ  θα οριστούν ζώνες των 30 km/h σε αστικές περιοχές.