Ο Nico Rosberg επιστρέφει στο Nurburgring με μια Porsche Taycan Turbo S (Video)


Ο Nico Rosberg βρέθηκε στo Nürburgring και είχε τη ευκαιρία να οδηγήσει την Porsche Taycan Turbo S τόσο στη πίστα της Formula 1 όσο και στη λεγόμενη «Πράσινη Κόλαση» του Nordschleife.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/11/2020

Ο Nico Rosberg, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 το 2016, είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει την Porsche Taycan S τόσο στην πίστα όπου διεξάγεται το Grand Prix του θεσμού όσο και στη θρυλική διαδρομή της «Πράσινης Κόλασης».

Η ημέρα όπου βρέθηκε εκεί ήταν (τυπικά γερμανική) βροχερή και το νερό στο οδόστρωμα αυτής δεν του επέτρεψε να χαρεί όσο θα ήθελε τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης Porsche παραγωγής. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, μπόρεσε να διαπιστώσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο «YouTube» τον βλέπουμε να μας «ξεναγεί» στην πίστα της Formula 1 και να εξηγεί τη σωστή γραμμή που ακολουθούν οι πιλότοι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έπειτα από αυτή τη διαδικασία, βρέθηκε και στην πίστα του Nürburgring Nordschleife στην οποία τον καθοδηγούσε ο κ. Matthias Malmedie, γνωστός οδηγός αγώνων στη Γερμανία και επαΐων αυτής.

Αν και δεν γνωρίζει καλά την πίστα, ο Rosberg γνώρισε τις δυνατότητες της Taycan Turbo S και στην απαιτητική διαδρομή της. Ας δούμε πώς ο 35χρονος πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής –και γιος του Keke Rosberg– περνά μια ημέρα «στο γραφείο».