O Nico Rosberg και το Audi RS E-Tron GT σε κόντρα με Formula E! (video)


Δείτε τον πρωταθλητή της Formula 1 να κοντράρεται με τον πρωταθλητή Lucas di Grassi από την Formula E.

  • 19/2/2021

Πριν από μία εβδομάδα η Audi παρουσίασε το ολοκαίνουργιο e-Tron GT μαζί με την RS εκδοχή του. Θεωρητικά το νέο σπορ πλήρως ηλεκτρικό και τετράθυρο μοντέλο αποτελεί την αλά Audi εκδοχή της Porsche Taycan, αλλά οι ιθύνοντες της εταιρίας διατείνονται πως είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

Όπως και να έχει η γερμανική εταιρία είναι σίγουρο πως έχει τον τρόπο της για να πείσει το κοινό με πολύ έξυπνες προωθητικές ενέργειες όπως αυτή με τον Nico Rosberg. Ουσιαστικά, η προβολή είναι διπλή αφού παρόλο που η Audi έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια επανάφερε τον Lucas di Grassi για μια σπέσιαλ κόντρα.

Απέναντι του έχει τον Nico Rosberg με το ολοκαίνουργιο Audi RS E-Tron (άραγε τι να λένε στην Mercedes;), o οποίος πάει το χόμπι του ως youtuber ακόμη παραπέρα. Στο παρακάτω βίντεο θα τον δείτε να μας ξεναγεί στις χιονισμένες εγκαταστάσεις της Audi στο Neuburg όπου εξελίσσονται και δοκιμάζονται τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

To Audi RS e-tron έχει 598 άλογα με μέγιστη ισχύ για συγκεκριμένα χρονικό διάστημα στα 646. Σχετικά με το 0-100 km/h η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 3,3 sec για το τετρακίνητο Audi με τις εκρηκτικές επιδόσεις. Αντίθετα το ηλεκτρικό μονοθέσιο έχει λιγότερη ισχύ στα περίπου 340 άλογα αλλά ζυγίζει πολύ λιγότερο και επιταχύνει σε λιγότερο από 3 sec για το 0-100.

Πάντως, ο Rosberg μένει πίσω και χάνει την κόντρα για λίγα μέτρα… Στην πρώτη προσπάθεια αφού στην δεύτερη έρχεται πιο «διαβασμένος» για να κάνει καλύτερη εκκίνηση και να προσπεράσει τον di Grassi χάρη στην τετρακίνηση στο βρεγμένο οδόστρωμα…