Ο Nico Rosberg θα αγοράσει ένα Rimac C_Two των 2 εκατ. ευρώ (Video)


O πρωταθλητής της Formula 1 του 2016 Nico Roseberg δήλωσε εντυπωσιασμένος από το αυτοκίνητο και ήδη κατέθεσε την προκαταβολή για να το παραλάβει μέσα στο 2021 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/8/2020

Η ιστορία της Rimac Automobili από την Κροατία είναι λίγο πολύ γνωστή, έχοντας κερδίσει μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία μία περίοπτη θέση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή τη φορά απασχολεί τα ΜΜΕ χάρη στον πρωταθλητή της F1 του 2016 ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το ηλεκτρικό hypercar C-Two και αποφάσισε -όμως μας δηλώνει στο video- να αγοράσει ένα από αυτά.

Μιλώντας στους 800.000 φίλους του στο Youtube (όπου είναι υπερδραστήριος τα τελευταία χρόνια), ο 35χρονος πρώην πρωταθλητής βρίσκεται στην πίστα του Paul Ricard όπου είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα από τα πρωτότυπα. Και εκεί αποφάσισε να είναι ένας από τους 150 τυχερούς που θα καταφέρουν να το αποκτήσουν, πιθανότατα μέσα στο 2021.

Το αφεντικό της εταιρίας Mate Rimac δήλωσε ότι είναι τιμή για την εταιρία του η απόφαση του Rosberg. Στο video βλέπουμε τον Rosberg να κάνει σαν μικρό παιδί, ιδίως με την επιτάχυνση των 1,85 δευτερολέπτων για το 0-100 Km/h, όταν όπως λέει το μονοθέσιό του χρειαζόταν 2,5 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, με συνολική απόδοση στους 1.914 ίππους και ροπή στα 2.300 Nm, με τεική ταχύτητα στα 412 km/h. Η τιμή του θα ξεκινά από τα περίπου 2 εκατ. ευρώ.