Ο οδηγός ενός Tesla μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο και βρέθηκε να... ρεμβάζει τη θάλασσα


Τα περιστατικά είναι χιλιάδες κάθε χρόνο, ωστόσο τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά όταν στην εξίσωση μπαίνει η ακαριαία επιτάχυνση ενός EV.

  • 12/4/2022

Σε αρκετούς έχεις συμβεί... Τα λαθάκια στην οδήγηση είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη πίεση. Στον οδηγό της ιστορίας μας το "κακό" ήρθε ενώ προσπαθούσε να παρκάρει το Tesla Model 3, μπερδεύοντας το γκάζι με το φρένο.

Το περιστατικό συνέβη στο Orange County της Καλιφόρνια με αποτέλεσμα το ηλεκτρικό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να απογειωθεί και να βρεθεί πάνω στα βράχια, λίγα εκατοστά από το νερό στο λιμάνι του Dana Point. Ευτυχώς κανείς δεν έπαθε τίποτα και στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση από τις τοπικές αρχές για να απομακρύνουν το αυτοκίνητο.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Tesla δείχνει να μην έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στο κομμάτι που βλέπουμε. Είναι σίγουρο όμως πως στο πάτωμα του αυτοκινήτου, όπου βρίσκεται και το πανάκριβο σύστημα μπαταριών, η εικόνα θα είναι κατά πολύ χειρότερη…

Μπορεί να ακούγεται ως ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά το «μπέρδεμα» μεταξύ των πεντάλ είναι συχνό φαινόμενο αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, εξαιτίας αυτού του λάθους προκαλούνται περίπου 16.000 ατυχήματα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Όταν στην εξίσωση μπει ένα ηλεκτρικό όχημα που επιταχύνει σχεδόν ακαριαία η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Πηγή: Instagram/ Dana Point Police Services