Ο όμιλος Renault κατέκτησε την 1η θέση με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη


Ο Όμιλος Renault αναδείχτηκε στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη, με βάση τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

  • 2/10/2013

Ο Όμιλος Renault αναδείχτηκε στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη, με βάση τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην ανανέωση της γκάμας, στην απόδοση των κινητήρων Energy και στην αύξηση πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων του.

Ο Όμιλος Renault πέρασε στην πρώτη θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης στον τομέα χαμηλών εκπομπών CO2, με μέσες εκπομπές CO2 115,9g /km ανά όχημα (πηγή: AAA-DATA) με βάση τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων του το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η επιτυχία οφείλεται στην πρόσφατη ανανέωση της προϊοντικής γκάμας του, η οποία περιλαμβάνει πέντε μοντέλα με εκπομπές CO2 κάτω των 100g /km (Twingo, Νέο Clio, Captur, Mégane και Dacia Sandero). Στην κατηγορία μικρών πενταθέσιων diesel, το Νέο Clio Energy dCi 90 eco² είναι ηγέτης με 83g/km. Συνολικά, η οικογένεια του νέου Renault Clio εκπέμπει 18,5g CO2/km λιγότερο από την προηγούμενη γενιά του μοντέλου.

Επιπλέον, η Renault είναι Νο1 στην Ευρώπη στο χώρο της ηλεκτρικής μετακίνησης και οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της έχουν συμβάλλει σημαντικά ιδιαίτερα χαμηλές ς μέσες εκπομπές CO2  του γκρουπ.

Συνολικά, οι μέσες εκπομπές CO2 ανά χιλιόμετρο σε όλη την γκάμα του Renault Group έχουν βελτιωθεί σχεδόν κατά 10g το πρώτο εξάμηνο του 2013 συγκριτικά με πέρσι, μείωση από 125,5g/km στα 115,9g/km.

«Η κατάκτηση της πρώτης θέσης αποτελεί απόδειξη ότι τόσο οι στρατηγικές μας επιλογές σε μηχανικό επίπεδο, με την γκάμα των κινητήρων Energy  όσο και η στρατηγική που ακολουθούμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδίδουν καρπούς. Χάρη σ’ αυτές τις καινοτομίες, ο Όμιλος  Renault πετυχαίνει  απτά αποτελέσματα και μένει πιστός στο στόχο να μειώσει σε μεγάλο βαθμό μακροπρόθεσμα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων του. Ταυτόχρονα, αυτές οι ενέργειες ωφελούν τόσο το πλανήτη όσο και τους πελάτες μας», δήλωσε ο Διευθυντής του Περιβαλλοντικού Τμήματος του Ομίλου Renault, Jean-Philippe Hermine.