Ο όμιλος Volkswagen κατοχυρώνει την ονομασία «Peak Edition»


To Peak (κορυφή), προφανώς δεν είναι γενικόλογο αλλά αναφέρεται στο Pikes Peak, την περίφημη ανάβαση. Τώρα βέβαια ποια εταιρία θα το χρησιμοποιήσει, η Volkswagen ή η Audi, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

  • 31/3/2020

Αντικειμενικά, τα τελευταία χρόνια η Volkswagen είναι αυτή που έχει κάνει αίσθηση, με το ηλεκτρικό της «τέρας», I.D. R. Με τον Romain Dumas να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, το 2018 κατόρθωσε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο που έγινε ποτέ στην ανάβαση του Pikes Peak, με μόλις 7:57,1 λεπτά. Κάθε άλλο παρά άσχημα για μία διαδρομή 156 στροφών, με υψομετρική διαφορά από την αρχή έως το τέλος 1.433 μέτρων! Ας μην ξεχνάμε όμως ότι και η Audi έχει γράψει χρυσές σελίδες εκεί, τη δεκαετία του ’80, με το μυθικό Quattro S1 και οδηγούς όπως ο Walter Roerl και η Michelle Mouton.  

Το «Peak Edition», προφανώς θα αντιπροσωπεύει κάποιες σπορ ή επετειακές εκδόσεις της μίας η της άλλης εταιρίας. Δεν είναι μάλιστα απίθανό, στην περίπτωση της Volkswagen, να αφορά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, ώστε να υπάρχει η αντίστοιχη ταύτιση. Η αίτηση για την κατοχύρωση του ονόματος έγινε από την Volkswagen Group of America, στις 25 Μαρτίου του 2020, χωρίς όμως να αναφέρει πολλά πολλά.

Εδώ κάπου αρχίζουν και οι συνδέσεις. Πριν από μικρό χρονικό διάστημα, η Audi κατοχύρωσε στην Ευρώπη την ονομασία «R8 Green Hell», προφανώς για κάποια ειδική έκδοση πίστας του R8. Τι καλύτερο για να δώσει το στίγμα ενός αυτοκινήτου από το να χρησιμοποιήσει την «πράσινη κόλαση» στην ονομασία του; Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η πίστα του Nürburgring θεωρείται από πολλούς ως η πιο σημαντική και δύσκολη του πλανήτη. Μήπως ο όμιλος VW εισέρχεται σε μία νέα εποχή ονοματοδοσίας ειδικών εκδόσεων; Θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να περιμένουμε ονομασίες τύπου LeMans, Avus κ.α. Ο χρόνος θα το δείξει.