O όμιλος VW θα κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα σε 16 εργοστάσιά της ανά τον κόσμο


Ο όμιλος VW προχωρά ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση και ανακοίνωσε πως μέχρι το 2022 θα κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα σε συνολικά 16 εργοστάσιά του σε όλο τον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/3/2018

Παράλληλα προσδιόρισε και το στόχο παραγωγής του για το 2025, ο οποίος ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια μονάδες και για τις 12 μάρκες που τον αποτελούν. Τα 3 αυτά εκατομμύρια EV θα αφορούν συνολικά 80 νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν μέχρι το 2025 -ενδεικτική για αυτό είναι η δήλωση του επικεφαλής του ομίλου Matthias Mueller, ο οποίος είπε πως από του χρόνου πρακτικά θα παρουσιάζεται ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο κάθε μήνα. Ο απώτερος στόχος -για το 2030- είναι να έχουν όλα τα μοντέλα, όλων των εταιρειών του ομίλου και από μια ηλεκτρική έκδοση.

Ενδιαφέρον είναι πως ο όμιλος ανακοίνωσε πως έχει επιλέξει τις εταιρείες με τις οποίες θα συνεργαστεί για την προμήθεια μπαταριών και αντίστοιχης τεχνολογίας για τα ηλεκτρικά του μοντέλα σε Ευρώπη και Κίνα. Το κόστος αυτών των προμηθειών ανέρχεται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μια αντίστοιχη συμφωνία θα ακολουθήσει και για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλα με τα σήματα της VW και της υπο-μάρκας της I.D. θα είναι το Neo που θα πωλείται το 2020, ενώ από το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Audi, το E-Tron quattro, που θα ανταγωνίζεται, για την αρχή τουλάχιστον, το Model X της Tesla.