Ο ορισμός της πολυτέλειας μέσα από ένα Volvo (video)


Αν νομίζετε πως το Volvo S90 Ambience Concept που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Πεκίνου είναι ένα νέο μοντέλο τότε πέσατε έξω.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/4/2018

Οι Σουηδοί συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζουν στην Κίνα αρκετά ενδιαφέροντα concepts σε ότι αφορά τις μεταμοντέρνες και hyper-premium καμπίνες των μοντέλων της. Το 2015 η Volvo είχε παρουσιάσει το XC90 Excellence, μία business εκδοχή με δύο πίσω ανεξάρτητα καθίσματα και ανέσεις αντίστοιχες με εκείνες ενός lear-jet. Ένα χρόνο αργότερα στο Πεκίνο παρουσιάστηκε το S90 Excellence έχοντας ως θέμα το Lounge Console Concept. Σε αυτό είχαν αφαιρεθεί το κάθισμα του συνοδηγού ώστε αυτό να χρησίμευε ως στήριξη για netbook ή εναλλακτικά ως «σκαμπό» για τα πόδια.

Και φέτος επιλέχτηκε το S90 που στην Κίνα έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις των εταιρικών προσώπων. Άλλωστε η παρουσία της Volvo είναι ισχυρή στην Κίνα αφού ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely. Εδώ το S90 Ambience Concept έχει ως θέμα μια τριθέσια Luxury Cocoon διάταξη. Και όταν λέμε τριθέσια εννοούμε για όλο το αυτοκίνητο μιας και εδώ έχει αφαιρεθεί το μπροστινό κάθισμα. Οι επιβάτες έχουν στην διάθεση τους επτά διαφορετικές lounge επιλογές (Scandinavian Forest, Northern Lights, Rain, Archipelago, Freedom, Noctural και Swan Lake) με διαφορετική φωτισμό και ένταση (μέχρι και ηλιοροφή αλλάζει).

Τον υπερπολυτελή διάκοσμο συμπληρώνει το απίστευτο σε απόδοση και ποιότητα ήχου σύστημα της Bowers & Wilkins ενώ φυσικά υπάρχει πλήρη συνδεσιμότητα με smartphone και ειδικά apps για να ρυθμίζονται διάφορες λειτουργίες άνεσης. H Volvo σχεδιάζει να λανσάρει μία τέτοια έκδοση παραγωγής για την κινεζική αγορά. Άλλωστε η περσινή χρονιά ήταν ρεκόρ για την Volvo στην Κίνα αφού πούλησε πάνω από 100.000 αυτοκίνητα και αυτή είναι η καλύτερη αγορά για το S90.