O ορισμός της τρέλας: Mazda RX 7 με τέσσερις ρότορες! (Video)


Η ισχύς του FD RX 7 όταν όλα θα είναι έτοιμα θα ξεπερνά τα 1.500 άλογα και μάλιστα με μετάδοση της κίνησης στους τέσερις τροχούς. 

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/3/2020

Τα Mazda RX7 και ο κινητήρας Wankel είναι από τα αγαπημένα "σπορ" όσων επιχειρούν μετατροπές, αν και απαιτούνται γνώσεις και σεβασμός στη μηχανή ώστε να αποδώσει τα μέγιστα χωρίς προβλήματα.

Μία τέτοια ακραία μετατροπή παρουσιάζεται στο αμερικάνικο Road and Track όπου σε ένα videο βλέπουμε τον YouTuber Rob Dahm να μας δείχνει το καμάρι του. Ένα FD RX 7 για το οποίο έχει ξοδέψει χρήμα και 4 χρόνια να το φέρει στην κατάσταση που βλέπουμε. 

Πρόκειται για μία κατασκευή που αγγίζει τα όρια της παράνοιας καθώς έχει καταφέρει να χωρέσει 4 ρότορες και μία μετάδοση της κίνησης σε τέσσερις τροχούς.

Στο video βλέπουμε την πρώτη απόπειρα δυναμομέτρησης, η οποία γίνεται σε στάδια και με τη δέουσα προσοχή, γιατί σε προηγούμενο στάδιο υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και καταστροφή του κινητήρα. 

Αρχικά ξεκινά χωρίς να έχει βάλει στο παιχνίδι τα turbo ενώ στη συνέχεια ανεβάζει την ισχύ στα 500 και μετά στα 1.000 άλογα ώστε να επιβεβαιωθεί ότι όλα πάνε καλά. Σε επόμενο στάδιο η ισχύς θα ανέβει στα 1.500 άλογα και μετά έχει ο θεός και ο Wankel.

Πατήστε το play και απολαύστε ένα τρελό δημιούργημα να ξερνάει φωτιές από τις εξατμίσεις και να παλεύει μεταξύ λογικής και παράνοιας να κρατήσει τους άμοιρους ρότορες σε κατάσταση λειτουργίας.