Ο Πρωθυπουργός συναντά τον επικεφαλής της Volkswagen στην Αστυπάλαια


Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στα εγκαίνια του σχεδίου «Smart and Sustainable Island» που θα μετατρέψει την Αστυπάλαια σε μια πρότυπη τοποθεσία για την ηλεκτρική κινητικότητα.

  • 1/6/2022

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Αστυπάλαια προκειμένου να πραγματοποιήσει τα επίσημα εγκαίνια του σχεδίου «Smart and Sustainable Island» το οποίο θα μετατρέψει την «Πεταλούδα του Αιγαίου» στο πρώτο «πράσινο νησί» της Μεσογείου.

Παρών θα είναι και ο επικεφαλής του Volkswagen Group Herbert Diess αφού η γερμανική εταιρεία είναι αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται ώστε η Αστυπάλαια να μεταμορφωθεί σε μια πρότυπη τοποθεσία για την ηλεκτρική κινητικότητα, την έξυπνη κινητικότητα και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Θυμίζουμε ότι οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί στο ίδιο μέρος και πριν από έναν χρόνο στο πλαίσιο της παράδοσης των πρώτο ηλεκτρικών οχημάτων που μπήκαν στην υπηρεσία των Αρχών του νησιού.

Το project «Smart and Sustainable Island» προωθεί το μοντέλο μεταφορών του μέλλοντος, μέσα από την ηλεκτροκίνηση, τη χρήση ΑΠΕ και τις έξυπνες συγκοινωνίες. Οι βασικοί πυλώνες του σχεδίου είναι τέσσερις:

  • Ηλεκτροκίνηση οχημάτων: Βασικός στόχος του έργου είναι η σταδιακή αντικατάσταση του υπάρχοντος στόλου οχημάτων με ηλεκτρικά.
  • Έξυπνη Κινητικότητα: Η δημόσια συγκοινωνία θα λειτουργεί κατά παραγγελία μέσω της χρήσης εφαρμογής (app).
  • Φόρτιση και Υποδομή: Ένα υβριδικό σύστημα ενέργειας από ΑΠΕ θα αντικαταστήσει σταδιακά τις υπάρχουσες πετρελαιογεννήτριες.
  • Αυτόνομη Οδήγηση: Πρόκειται για μία μελλοντική επιλογή που θα δοκιμαστεί στο νησί όταν η κατάλληλη τεχνολογία είναι διαθέσιμη.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως «τρέχει» ένα ειδικό πρόγραμμα επιδοτήσεων με την ονομασία e-astypalea που αφορά τους κατοίκους του νησιού και προάγει την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, ποδηλάτων, μοτοσυκλετών, φορτηγών καθώς και την εγκατάσταση ιδιωτικών σημείων φόρτισης. Για να μπείτε στην πλατφόρμα πατήστε εδώ.

Πηγή: parapolitika.gr