Ο πρώτος σπασμένος κινητήρας Toyota GR Yaris (Video)


Η τύχη γύρισε την πλάτη στον τρικύλινδρο κινητήρα του Toyota GR Yaris ο οποίος έσπασε στα χέρια του μάλλον απρόσεκτου χειριστή του.

  • 10/3/2021

Οι συζητήσεις γύρω από το Toyota GR Yaris δεν έχουν τελειωμό, με το ιαπωνικό supermini να έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς οπαδούς αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Κι αν μέχρι σήμερα το κορυφαίο Yaris όλων των εποχών έφευγε με τον τίτλο του νικητή σε όποια αναμέτρηση κι αν είχε εμπλακεί, ετούτη τη φορά γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της μοίρας, υποκύπτοντας στο λάθος του οδηγού του.

Ο όχι και τόσο περήφανος ιδιοκτήτης του Toyota GR Yaris βρέθηκε στην πίστα του Nurburgring, θέλοντας να μετρήσει τις δυνάμεις με την απαιτητικότερο πεδίο δοκιμών του πλανήτη.

Το μόνο που κατάφερε, βέβαια, ήταν να μετρήσει τις βαλβίδες του τρικύλινδρου κινητήρα των 261 ίππων, καθώς ένα λάθος κατέβασμα στο μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων ήταν αρκετό ώστε το μοτέρ του ιαπωνικού supermini να παραδώσει το πνεύμα του.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, μιας και η πράσινη κόλαση έχει οδηγήσει στην καταστροφή ουκ ολίγα τετράτροχα και έχει εκθέσει ακόμα και τους πλέον πεπειραμένους οδηγούς.

Τυχερός στην ατυχία του, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του λευκού GR Yaris θα χρειαστεί να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τον κινητήρα του αυτοκινήτου και να είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον για να αποφύγει τις κακοτοπιές.