Ο πρωτότυπος τράκτορας HDC-6 της Hyundai είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός


Αν τα φορτηγά διεθνών μεταφορών στο μέλλον είναι σαν το Hyundai HDC-6 οι εθνικές αρτηρίες θα γίνουν σαφώς πιο ενδιαφέρουσες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/11/2019

Η Hyundai εξετάζει ιδιαίτερα σοβαρά την αγορά των επαγγελματικών οχημάτων των ΗΠΑ και έτσι στην αντίστοιχη έκθεση της Atlanta παρουσίασε το πρωτότυπο ενός τράκτορα με την επωνυμία HDC-6. Με βάση τις κατηγορίες των Αμερικανών ανήκει στην Class heavy duty και χρησιμοποιεί ως καύσιμο υδρογόνο.

Σύμφωνα με τη Hyundai οι ενεργειακές κυψέλες που καταναλώνουν υδρογόνο είναι ιδανικές για μεγάλα φορτηγά και νταλίκες που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις. Κι αυτό γατί έχουν πολύ μεγάλη αυτονομία, μικρότερους χρόνους ανεφοδιασμού, ιδιαίτερα χαμηλό λειτουργικό κόστος και αυξημένο ωφέλιμο φορτίο.

Χαρακτηριστικό της εμφάνισης του HDC-6 είναι η Art Deco αισθητική του, η οποία έχει επηρεαστεί από τα αεροδυναμικά τρένα της δεκαετίας του ’30. Μάλιστα η Hyundai κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη δουλειά του βιομηχανικού σχεδιαστή Henry Dreyfuss, ο οποίος είχε δημιουργήσει πραγματικά εντυπωσιακά τρένα για τη New York Central Railroad.

Έτσι το εμπρός μέρος του HDC-6 χαρακτηρίζεται από το τεράστιο παρμπρίζ το οποίο δείχνει να προεκτείνεται στην καμπίνα, ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία συμβατικών καθρεφτών και η παρουσίας καμερών που προβάλλουν τις εικόνες στο εσωτερικό της καμπίνας.

Οι γρίλιες στο κάτω εμπρός μέρος και στα πλάγια δεν είναι μόνο διακοσμητικές στα πλαίσια του Art Deco αλλά και λειτουργικές, καθώς κρύβουν σκαλοπάτια για τη διευκόλυνση της εισόδου στην καμπίνα.