Ο Richard Hammond συγκλονίζει μιλώντας για το ατύχημα που τον έριξε σε κώμα (video)


Ο γνωστός παρουσιαστής περιγράφει όσα βίωσε στο διάστημα που βρισκόταν σε κώμα, μετά το τρομακτικό ατύχημά του το 2006.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: DRIVE TRIBE
  • 24/11/2022

Ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear και νυν του The Grand Tour, Richard Hammond, περιέγραψε στην κάμερα του καναλιού What Next στο YouTube, όσα συνέβησαν όσο ο ίδιος έδινε «μάχη» για τη ζωή του το 2006, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων του Top Gear.

Το ατύχημα έλαβε χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου του 2006 στο παλιό αεροδρόμιο RAF Elvington που βρίσκεται κοντά στο York της Μ. Βρετανίας, όταν ο Hammond έκανε αγώνα drag με ένα όχημα που έφερε κινητήρα από jet, ονόματι 'Vampire'. Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο του εντελώς κατεστραμμένου οχήματος, ο παρουσιαστής δεν είχε τις αισθήσεις του. Το ατύχημα του κόστισε αρκετά, καθώς ο Βρετανός βρισκόταν σε κώμα για δύο εβδομάδες, οι οποίες κύλησαν με πολύ περίεργο τρόπο, όπως περιέγραψε.

Εξήγησε ότι ο χρόνος πέρασε σα να ονειρευόταν. Στο όνειρό του, ο Hammond κατευθυνόταν προς ένα δέντρο, έχοντας την αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, με το σκηνικό του υποσυνειδήτου του να αποτελεί πραγματική τοποθεσία, την οποία και επισκέπτεται στο video που ακολουθεί. 

Στον «πραγματικό κόσμο», η σύζυγός του, Mindy, προσπάθησε να τον επαναφέρει από το κώμα φωνάζοντάς του «Μην τολμήσεις να πεθάνεις», σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Ο Hammond κατέληξε να χάσει ως ένα βαθμό κάποιες λειτουργίες του εγκεφάλου του, τις οποίες βέβαια έχει πλήρως ανακτήσει σήμερα, 16 χρόνια μετά το τρομακτικό ατύχημα.

Παρακολουθήστε το σχετικό video: