Ο Σαλβίνι θέλει εργοστάσιο της Tesla στην Ιταλία αλλά δεν συμφωνεί με την απαγόρευση των ΜΕΚ


Ο Υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, άνοιξε διάπλατα τις... πόρτες της Ιταλίας στον Elon Musk για να επενδύσει στη χώρα. Δείτε τι απάντησε το αφεντικό της Tesla.

  • 21/11/2022

Σε αναζήτηση μεγάλων επενδύσεων για τη χώρα του βρίσκεται ο Υπουργός Υποδομών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι και σε αυτό το πλαίσιο δεν έχασε την ευκαιρία να... κλείσει το μάτι στον Elon Musk. Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα «Messaggero», αποκάλεσε τον Αμερικανό «ιδιοφυία» και τόνισε πως αν αντιμετωπίζει προβλήματα στη Γερμανία, η Ιταλία είναι έτοιμη να ανοίξει τις πόρτες της για να του... κάνει τη ζωή πιο εύκολη, εφόσον την επιλέξει για να επενδύσει.

Η αναφορά του έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Tesla στη Γερμανία με διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά την απόφαση να επεκτείνει το εργοστάσιό της αποψιλώνοντας ένα δάσος.

«Βλέπω μια φωτογραφία του Elon Musk, αυτής της ιδιοφυίας και δηλώνω ότι θα ήθελα να δουλέψει περισσότερο με την Ιταλία, για την Ιταλία και στην Ιταλία. Δυστυχώς η αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα μας δεν υπάρχει πια και ακόμα και σήμερα ζητώ να οδηγήσω ένα ιταλικό και όχι ένα γερμανικό αυτοκίνητο. Συνεπώς η πρόσκληση στον Elon Musk να έρθει εδώ και να ανοίξει μία νέα μονάδα παραγωγής είναι ένας από τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει στους εαυτούς μας. Γνωρίζω ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στη Γερμανία αλλά εμείς είμαστε εδώ και του ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες μας», ήταν η τοποθέτηση του Σαλβίνι.

Ο Elon Musk ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Ιταλού πολιτικού και μέσα σε λίγες ώρες απάντησε μέσω της αγαπημένης του πλατφόρμας, του Twitter, γράφοντας: «Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρου του. Ανυπομώ να συναντηθούμε».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως την ώρα που ο Σαλβίνι δίνει τα πάντα για να επενδύσει η Tesla στη χώρα του ο ίδιος εμφανίζεται επιφυλακτικός απέναντι στον εξηλεκτρισμό του ευρωπαϊκού στόλου οχημάτων. «Η απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035 είναι μια οικονομική και γεωπολιτική αυτοκτονία» ήταν τα λόγια του Ιταλού ο οποίος τον προηγούμενο Σεπτέμβριο πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να μπλοκάρει αυτή την απόφαση.