Ο Sebastien Loeb επέλεξε VW Golf TCR για την ομάδα του!


Παρά τους στενούς δεσμούς του με την Citroen, ο Sebastien Loeb επέλεξε το VW Golf TCR για την αγωνιστική του ομάδα στο πρωτάθλημα WTCR.

  • 4/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW

Μοιάζει εντελώς παράδοξο με βάση όσα γνωρίζουμε για την σχέση Citroen-Loeb όμως είναι τελικά αλήθεια. Ο Γάλλος πρωταθλητής του WRC επέλεξε να συμμετάσχει με VW Golf στο νέο προτάθλημα World Touring Car Cup (WTCR), μετά από του δύο τίτλους που κατέκτησε στο WTCC.

Ως αυτοκίνητο επέλεξε το ειδικής έκδοσης Golf GTI TCR που βγάζει 350 άλογα και 420 Nm ροπής, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να κάνει το 0-100 σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Παράλληλα είναι 40 εκατοστά πιο φαρδύ από το μοντέλο παραγωγής ενώ διαθέτει ένα πληθωρικό αεροδυναμικό body kit με την πίσω αεροτομή να είναι αλουμινένια και ρυθμιζόμενη.

Επίσης το αυτοκίνητο έχει τις απαραίτητες μετατροπές για αγωνιστική χρήση, όπως τα μπάκετ καθίσματα, το roll cage, την πυρόσβεση καθώς και ρεζερβουάρ εγκεκριμένο από την FIA. Οι οδηγοί της ομάδας θα είναι ο πρωταθλητής του WTCC του 2012 Rob Huff και ο πρωταθλητής του 2016 του WTCC Μehdi Bennani. 

Το κατηγορία αγώνων  TCR εμφανίστηκε το 2015 και από τότε έγινε θεσμός σε 20 εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα που εγκαινιάζεται φέτος, θα ξεκινήσει από το Μαρόκο, στις 8 Απριλίου.