Ο σκληρός αποχωρισμός του Lewis Hamilton με τη συλλεκτική Pagani Zonda 760LH


Το συλλεκτικό supercar του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, μετά από 1.000 km και ένα μικρό τρακάρισμα, βρίσκεται πλέον στο γκαράζ του νέου του ιδιοκτήτη. 

  • 29/12/2021

Μετά από επτά χρόνια σχέσης -και όχι φαγούρας- ο Lewis Hamilton  αποχωρίστηκε τη συλλεκτική μωβ Pagani Zonda 760LH λίγα μόλις 24ωρα μετά τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος της F1  στον οποίο έχασε τον τίτλο από τον Max Verstappen. Ή από όποιον, τελοσπάντων, πιστεύει ο καθένας ότι τον έχασε...

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Βρετανό να προχωρήσει στην πώληση ενός τόσο ιδιαίτερου supercar, το οποίο μάλιστα έφερε και τα αρχικά του ονόματός του, δεν έχουν γίνει γνωστοί. Εδώ να θυμίσουμε πως μόλις 5 μονάδες κυκλοφόρησαν συνολικά ενώ η συγκεκριμένη είναι η μοναδική που οι 760 PS (780 Nm ροπής) στέλνουν τη δύναμή τους μέσω ενός χειροκίνητου κιβώτιου 6 σχέσεων στους πίσω τροχούς. 

Ο Hamilton πρόλαβε να την απολαύσει μόλις για 1.000 km τα οποία είναι καταγεγραμμένα στο οδόμετρο, ενώ σε αυτά συγκαταλέγεται και ένα μικρό τρακάρισμα το 2015 χωρίς να προκληθούν σημαντικές ζημιές. Το αυτοκίνητο όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν στο Μονακό και ο νέος ιδιοκτήτης είναι δεδομένο ότι έβαλε αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να το αποκτήσει. Βλέπετε, στην ήδη υψηλή συλλεκτική αξία θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι μέχρι πρότινος βρισκόταν στα χέρια ενός πιλότου της Formula 1 με επτά παγκόσμια πρωταθλήματα.  

Δείτε στο παρακάτω video μία από τις τελευταίες βόλτες του Hamilton στο Μονακό...