Ο Σκοτσέζος φωτογράφος Albert Watson είναι ο δημιουργός του ημερολογίου της Pirelli για το 2019


Η φωτογράφιση για το ημερολόγιο έγινε τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, ενώ το cast και το concept θα αποκαλυφθούν εν ευθέτω χρόνω.

  • 18/6/2018

Εμπνευστής και δημιουργός του Ημερολογίου της Pirelli για το 2019 Pirelli θα είναι ο Albert Watson, ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους όλων των εποχών, διάσημος για το μοναδικό και δυναμικό του στυλ, και την πραγματικά σπάνια τεχνική του δεινότητα.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών που υπηρετεί την τέχνη της φωτογραφίας, έχει αφήσει ένα ανθεκτικό και μόνιμο αποτύπωμα στην παράδοση της άψογης, ‘καθαρής’ και συγκλονιστικής απεικόνισης, σαν ένα τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από την ενατένιση. Σε εκατοντάδες εξώφυλλα περιοδικών και πορτρέτα έχει τιμήσει προσωπικότητες – προερχόμενες από διαφορετικές κουλτούρες και τομείς της ζωής,  με συνεπή και έντονα εικονογραφικό τρόπο - αλλά και σε φωτογραφήσεις για τα πιο αναγνωρισμένα περιοδικά παγκοσμίως, έχει αφηγηθεί εξαιρετικές ιστορίες και έχει ερμηνεύσει μέσα από το φακό του ποικίλους κόσμους, σύμβολα και αντικείμενα. 

Ο Albert Watson είναι ένας γνήσιος ‘δάσκαλος’ της σύγχρονης εποχής. Στις φωτογραφίες του, οι έννοιες της πραγματικότητας, της δημιουργικότητας και της επινοητικότητας αποτυπώνονται με αριστοτεχνικό στυλ και μαεστρία. Του αρέσει να μιλά για τις εικόνες του λέγοντας ότι οι φωτογραφίες του μπορεί να είναι παραστατικές, γνήσια εννοιολογικές ή να έχουν κίνηση αλλά όταν απομονώνονται μοιάζουν με καρέ κινηματογραφικής ταινίας, μέρος και σύνθεση μιας ιστορίας και συχνά καταφέρνουν να είναι όλα αυτά ταυτόχρονα.

Οι φωτογραφίες του Albert Watson έχουν μαγέψει τους αναγνώστες της Vogue από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, με τον Watson να δημιουργεί 100 συγκλονιστικά εξώφυλλα, αλλά και πάνω από 40 για το περιοδικό Rolling Stone.

Ο Watson έχει τραβήξει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο, από το πορτρέτο του Steve Jobs που εμφανίστηκε  στο εξώφυλλο της βιογραφίας του και τη φωτογραφία του Alfred Hitchcock που κρατά μία χήνα, μέχρι ένα γυμνό πορτρέτο της Kate Moss που τραβήχτηκε στα 19α γενέθλιά της. Γκραβούρες του φωτογραφικού έργου τουWatson εκτίθενται σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο.