Ο Σουηδός Ola Källenius θα είναι ο διάδοχος του Dieter Zetsche


Σε περίπου ένα χρόνο ο νυν επικεφαλής του ομίλου Daimler θα αποχωρήσει και τη θέση του θα αναλάβει ένας μη Γερμανός και μη μηχανικός. Για πρώτη φορά στην ιστορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/9/2018

Ο νυν επικεφαλής του ομίλου Daimler θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένος και το συμβόλαιό του με το γερμανικό όμιλο λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Παρόλα αυτά ο Zetsche θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Daimler και κατά συνέπεια και της Mercedes λίγους μήνες νωρίτερα, ενώ όμως ανακοινώθηκε και επίσημα ο διάδοχός του θα είναι ο Ola Källenius. Μέχρι τώρα μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος για την έρευνα του ομίλου και για την εξέλιξη των αυτοκινήτων της Mercedes.

Η επιλογή του Källenius δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και οι φήμες ανάφεραν εδώ και καιρό πως είναι αυτός που έχει πάρει το «δαχτυλίδι». Απλά τώρα οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο. Άξιο λόγου και αναφοράς είναι πως ο 50χρονος Σουηδός Ola Källenius θα είναι ο πρώτος μη Γερμανός επικεφαλής της Mercedes στην ιστορία της που ξεπερνά τον ένα αιώνα. Ταυτόχρονα θα είναι και ο πρώτος στην κορυφή της ιεραρχίας της εταιρείας που δεν θα έχει σπουδάσει μηχανικός, αλλά οικονομικά.

Ο Zetsche πάντως δεν θα απομακρυνθεί από τον όμιλο. Μετά από δύο περίπου χρόνια από την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο -χρονικό διάστημα που είναι προδιαγεγραμμένο στους κανονισμούς διοίκησης της εταιρείας- θα αναλάβει επικεφαλής του ελεγκτικού συμβουλίου της μάρκας.