O Stephan Winkelmann, επικεφαλής της Bugatti, επιστρέφει στο τιμόνι της Lamborghini


Από την 1η Δεκεμβρίου ο Γερμανός μάνατζερ είναι διευθύνων σύμβουλος και της Bugatti και της Lamborghini.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LAMBORGHINI
  • 18/11/2020

Από ότι φαίνεται στο μέλλον θα αλλάξουν αρκετά για τη Lamborghini, καθώς ο όμιλος VW σκέφτεται την είσοδό της στο χρηματιστήριο στο άμεσο μέλλον, δημιουργώντας ένα νέο σχήμα στο οποίο θα μετέχουν τόσο η Ducati όσο και η Italdesign. Δηλαδή οι εταιρείες του ομίλου με έδρα την Ιταλία.

Όταν αυτό συμβεί επικεφαλής της Lamborghini θα είναι ένα παλιός γνώριμος στην οργάνωση της μάρκας. Πρόκειται για το Stephan Winklemann, που από το 2005 έως το 2016 ήταν στο τιμόνι της και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Winkelmann αφού πέρασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και από την Audi Sport είναι εδώ και τρία χρόνια ο διευθύνων σύμβουλος της Bugatti. Θέση που θα διατηρήσει και στο μέλλον έχοντας έτσι διπλό ρόλο, ελέγχοντας και τις δύο high end μάρκες του ομίλου.

Και οι δύο ανήκουν στην ομπρέλα της Audi, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας ενέκρινε βέβαια την επιλογή του Winkelmann, που θα αναλάβει καθήκοντα και στη Lamborghini την 1η Δεκεμβρίου. O οποίος θα αντικαταστήσει τον Stefano Domenicali, που από την 1η Ιανουαρίου θα είναι ο νέος CEO της Formula 1 και το 2016 είχε πάρει στη Lamborghini τη θέση του… Winkelmann.