Ο Stig στρίβει τη Ferrari SF90 Stradale και σημειώνει νέο ρεκόρ (Video)


O «Stig», η μυστηριώδης τηλεοπτική περσόνα της τηλεοπτικής βρετανικής εκπομπής αυτοκινήτου «Top Gear», σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στην πίστα που χρησιμοποιείται για τα γυρίσματα των επεισοδίων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/10/2020

Η βρετανική τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου «Top Gear» αποτελεί ένα σημαντικό «βήμα» για την παγκόσμια Αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς τα εκατομμύρια τηλεθεατών της σε όλο τον κόσμο είναι ένα δυναμικό κοινό στο οποίο θέλουν να απευθυνθούν.

Η θεματολογία των εκπομπών ξεφεύγει από την τυπική δημοσιογραφική αντίληψη και βασίζεται έντονα στον εντυπωσιασμό του τηλεοπτικού κοινού. Υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχει και η θεματική ενότητα στη οποία ένας συνεργάτης της αναλαμβάνει να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα που βρίσκεται στη διάθεση της παραγωγής.

Αυτός είναι ο διάσημος «Stig», η πραγματική ταυτότητα του οποίου αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό κάθε φορά. Οι οδηγικές ικανότητές του είναι σε κορυφαίο επίπεδο και είναι πολύ καλός γνώστης της πίστας, η οποία διαμορφώθηκε σε ένα παλιό αεροδρόμιο και έχει μήκος 2,82 km. Πρόσφατα, ο «Stig» σημείωσε τον ταχύτερο γύρο σε αυτή, πίσω από το τιμόνι της Ferrari SF90 Stradale.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε την προσπάθειά του να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο είχε σημειώσει με τη Ferrari 488 Pista. O «Stig» έχει απόλυτα τον έλεγχο της SF90 Stradale ακόμη και όταν χρειάζεται να διορθώσει την πορεία της στην ευθεία και δείχνει ότι θα μπορούσε να σημειώσει ταχύτερο χρόνο εάν είχε πιο «καθαρή» προσπάθεια. Όμως, ακόμη κι έτσι, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1’:11’’.3 και τοποθέτησε το καινούργιο hypercar της ιταλικής εταιρείας στην κορυφή του αντίστοιχου πίνακα. Για την ιστορία, ο χρόνος της 488 Pista, η οποία πέρασε στην δεύτερη θέση, ήταν 1’:12’’.7.