O V12 της Aston Martin Vantage κατακτά το Nurburgring (video)


Η τελευταία Vantage του... είδους της πιάστηκε από τον φακό να κάνει περάσματα στην "Πράσινη Κόλαση".

  • 14/4/2022

Πριν από περίπου έναν μήνα η Aston Martin αποκάλυψε την Vantage η οποία θα είναι η τελευταία του είδους της αφού ουσιαστικά αποτελεί το κλείσιμο μιας λαμπρής πορείας με ισχυρούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, πριν το αυτοκίνητο μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το πλάνο της παραγωγής προβλέπει την κατασκευή 333 μονάδων οι οποίες είναι ήδη "καπαρωμένες" από τους νέους αγοραστές.

Οι πρώτες παραδόσεις έρχονται τις επόμενες εβδομάδες και η Aston Martin αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί τις τελικές δοκιμές στο Nurburgring. Ο φακός του CarSpyMedia κατάφερε να συλλάβει το πρωτότυπο που είχε αναλάβει να βγάλει εις πέρας αυτή την αποστολή, παρουσιάζοντας ένα video διάρκειας 1:24.

Κάποιοι αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα περάσματα αφορούν την ανάπτυξη ενός νέου εξηλεκτρισμένου μοντέλου, την έλευση του οποίου επιβεβαίωσε πρόσφατα με δηλώσεις του το μεγάλο αφεντικό Lawrence Stroll.

Θυμίζουμε πως η V12 Vantage σχεδιάστηκε με στόχο να ανταγωνιστεί προτάσεις όπως την Mercedes AMG GT Black Series και την Porsche 911 GT2 RS. Το βασικό της «όπλο» βρίσκεται κάτω από την μεταλλική επιφάνεια και είναι ένας V12 κινητήρας των 5.3 λίτρων που έχει ισχύ 700 PS και 735 Nm ροπής. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η τελική ταχύτητα είναι 321 km/h ενώ το 0-100 km/h έρχεται σε 3.4 sec.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες Vantage που συνοδεύονταν με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, η νέα πρόταση φέρει αυτόματο κιβώτιο ZF 8 σχέσεων που έχει σεταριστεί πάνω στις V12 Speedster και Vantage F1 με στόχο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία στον οδηγό.

Ήδη πάντως έχουν εμφανιστεί δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Aston Martin σκοπεύει το προσεχές διάστημα να παρουσιάσει μία ανανεωμένη πρόταση με χειροκίνητο κιβώτιο ώστε να ικανοποιήσει όλους αυτούς που δεν είδαν με... καλό μάτι την παραπάνω επιλογή.

Δείτε την Vantage V12 να κάνει γύρους στο Nurburgring…

Πηγή: YouTube/ CarSpyMedia