O V12 της Mercedes-AMG οδεύει προς κατάργηση


Ένα από τα πιο κλασικά μοτέρ της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας μάλλον θα πάψει να υφίσταται προς χάρη κάποιων πιο οικονομικών λύσεων.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/10/2018

Οι καιροί φαίνεται να αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και μαζί τους παρασέρνουν και μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της σύγχρονης αυτοκινητικής ιστορίας. Ένα από αυτά είναι και ο V12 κινητήρας της Mercedes που από 6 λίτρα αποδίδει 621 άλογα. Όπως όμως δήλωσε ο πρόεδρος της AMG, Τobias Moers, ο θηριώδης V12 είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση από την Mercedes-AMG.

Mιλώντας σε περιοδικό της Αυστραλίας κατά την διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού, ο Moers επιβεβαίωσε την πρόθεση της εταιρίας να σταματήσει την παραγωγή του συγκεκριμένου κινητήρα και μαζί να χαθεί και από την γκάμα η ένδειξη S65 με την οποία συνόδευε την κορυφαία έκδοση της S-Class.

Σ' αυτό που προσβλέπουν στην ΑΜG είναι στην δημιουργία ενός σύγχρονου υβριδικού V8 έτσι ώστε να διατηρήσουν εν ζωή και τον bi-turbo κινητήρα. Όπως δήλωσε στο προαναφερθέν περιοδικό, αυτή την στιγμή επενδύουν στην εξέλιξη του 4λιτρου V8 έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη ισχύ και να είναι πιο οικονομικός στα επερχόμενα μοντέλα της AMG. 

O Μoers πιστεύει πολύ στον V8 ο οποίος ήδη έχει "πέσει" σε κυβικά, από τα 6,3 στα 5,5 και πλέον στα 4 λίτρα για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για χαμηλότερους ρύπους και μεγαλύτερη οικονομία σε καύσιμο.

Όπως όλα δείχνουν η εταιρία είναι πλέον αποφασισμένη να συνεχίσει με τον V8 ως κύρια μονάδα ισχύους αλλά με υβριδική βοήθεια. Κάτι που κάθε άλλο παρά αρνητικό μοιάζει ως εξέλιξη καθώς όπως υπόσχονται στην Mercedes-AMG όχι μόνο θα είναι πιο κοντά στα νέα δεδομένα αλλά σίγουρα θα είναι και πιο δυνατός από ότι στο παρελθόν.