Ο χρόνος αναμονής για το Toyota Land Cruiser μπορεί να φτάσει τα τέσσερα χρόνια!


Η επιτυχία του νέου Land Cruiser είναι δεδομένη, οι πελάτες το θέλουν και οι παραγγελίες συνεχώς αυξάνονται, αλλά η Toyota δεν έχει τα εξαρτήματα για την κατασκευή του μεγάλου της SUV. Γιατί συμβαίνει αυτό.

  • 9/9/2021

Οι αγοραστές παγκοσμίως είναι μάλλον ενθουσιασμένοι με το νέο Toyota Land Cruiser και αυτό φαίνεται και από τις παραγγελίες που έχει λάβει η Toyota. Το μοντέλο είναι τόσο δημοφιλές, όμως η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να χρειαστεί μέχρι και τέσσερα χρόνια για να ικανοποιήσει την τρέχουσα ζήτηση για ορισμένα επίπεδα εξοπλισμού του μοντέλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα.

Η Toyota έχει ήδη συγκεντρώσει 20.000 παραγγελίες για το νέο Land Cruiser από όταν άρχισε να δέχεται παραγγελίες στις 2 Αυγούστου. Περίπου το 90% των αγοραστών στην Ιαπωνία επιλέγουν τις εκδόσεις εξοπλισμού ZX και GR Sport και αυτές είναι που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να παραδοθούν.

Το ζήτημα για την Toyota είναι ότι είχε διακοπεί η παραγωγή του Land Cruiser για κάποιες μέρες του Αυγούστου και το μεγαλύτερο μέρος του Σεπτεμβρίου λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών. Αυτό επηρεάζει τη διαθεσιμότητα του μοντέλου παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ιαπωνία. Ταυτόχρονα, η έλλειψη ηλεκτρονικών τσιπ που μαστίζει την αυτοκινητοβιομηχανία επιδεινώνει την κατάσταση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη αναφορά για καθυστέρηση στις παραδόσεις του νέου Land Cruiser που καταγράφει παγκοσμίως πολλές παραγγελίες. Τον Αύγουστο, η Toyota ανέφερε ότι η ζήτηση ήταν ήδη αρκετά υψηλή για να καλύψει τους πρώτους 12 μήνες παραγωγής. Ακόμα και εκείνη την εποχή, όποιος αγόραζε το νέο Land Cruiser θα περίμενε τουλάχιστον ένα χρόνο για να παραλάβει το αυτοκίνητο του.