O υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης της Hyundai για πρώτη φορά δεν θα είναι Κορεάτης


Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα επιτυχημένα Kia Stinger και Hyundai i30N είναι ο νέος υπεύθυνος Έρευνας & Εξέλιξης της Hyundai.

  • 18/12/2018

Oι Κορεάτες της Hyundai και της Kia αρέσκονται στο να συνεργάζονται με καταξιωμένα στελέχη Ευρωπαϊκών εταιρειών. Η αρχή έγινε πριν από κάμποσα χρόνια με τον Peter Schreyer, ο οποίος πήγε στην Κia ως αρχισχεδιαστής από την Audi και κυριολεκτικά τη μεταμόρφωσε.

Στην πορεία ο Schreyer ανέλαβε και τη Hyundai, στην οποία τον διαδέχτηκε ένα άλλο γνωστό όνομα, ο Luc Luc Donckerwolke, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο η Hyundai προσέλαβε ως υπεύθυνο προγραμματισμού παραγωγής για τα αυτόνομα, συνδεδεμένα και ηλεκτρικά μοντέλα της τον πρώην BMW Τhomas Schemera.

Από την εταιρεία του Μονάχου και μάλιστα όχι από όποιο και όποιο τμήμα της αλλά από το Μ, προέρχεται και ο Albert Biermann. Ο οποίος βρίσκεται στον όμιλο Hyundai από το 2015 και είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα δυναμικά χαρακτηριστικά και το όλο στήσιμο των Kia Stinger και Hyundai i30N, που έχουν αποσπάσει, ειδικά το δεύτερο, ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

Πλέον ο Bierman αναλαμβάνει το ρόλο του υπεύθυνου Έρευνας και Εξέλιξης για τη Hyundai και είναι η πρώτη φορά που στη θέση αυτή δεν βρίσκεται Κορεάτης. Πάντως αλλαγές υπήρχαν και σε ανώτατο επίπεδο, μιας και ο Euisun Chung ανέλεβε executive αντιπρόεδρος του ομίλου, ενώ λέγεται πως αυτό θα είναι ο νέος πρόεδρος, παίρνοντας τη θέση που τώρα έχει ο πατέρας του Mong-Koo Chung.