Ο Ζινεντίν Ζιντάν έδωσε τα χέρια με μεγάλη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία


Ο Ζιζού αναλαμβάνει ρόλο ambassador και παράλληλα θα συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα ίσων ευκαιριών που προωθεί η γαλλική εταιρεία. 

  • 20/2/2023

Η Alpine ήταν η τελευταία χρονικά ομάδα της Formula 1 που αποκάλυψε τα δύο liveries του μονοθεσίου για το νέο πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο της παρουσίασης για την A523 που έγινε στο Λονδίνο, οι Γάλλοι ανακοίνωσαν ότι έδωσαν τα χέρια με τον θρύλο των ποδοσφαιρικών γηπέδων, Ζινεντίν Ζιντάν, ώστε να αναλάβει ρόλο ambassador προωθώντας τα μηνύματα του κατασκευαστή.

Συγκεκριμένα γνωστοποιήθηκε ότι ο διάσημος προπονητής, o οποίος την παρούσα φάση δεν εργάζεται για κάποια ομάδα, θα μεταφέρει τις αξίες και τα μηνύματα των προγραμμάτων για ίσες ευκαιρίες που προωθεί η Alpine και τα οποία φέρουν τις ονομασίες Rac. (H)er και Concours Excellence Mécanique.

Το λαμπρό ταξίδι του Ζιντάν στο ποδόσφαιρο, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, αποτελεί μια πηγή έμπνευσης για όλους εκείνους στους οποίους απευθύνονται αυτά τα δύο προγράμματα και τονίζουν ότι χωρίς τη διαφορετικότητα, τόσο ο αθλητισμός όσο και η κοινωνία, στερούνται τα ταλέντα τα οποία είναι σημαντικά για την επιτυχία τους.

Παράλληλα ο Ζιντάν, ως λάτρης των μηχανοκίνητων σπορ, θα έχει την ευκαιρία να δηλώσει «παρών» στη μετάβαση που θα επιχειρήσει η Alpine στην εποχή που ξημερώνει για την αυτοκίνηση, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τα νέα μοντέλα που καταφθάνουν και θα έχουν τη σφραγίδα των Γάλλων.

«Ως Γάλλος και ως fan της Formula 1 θα πρέπει να παραδεχθώ πως έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Alpine, η οποία έγινε ακόμα πιο ισχυρή μόλις ενημερώθηκα για τα προγράμματα ίσων ευκαιριών που προωθεί. Νομίζω είναι σημαντικό να πούμε στα παιδιά ότι, από όπου και αν προέρχονται, μπορούν μια μέρα να γίνουν πρωταθλητές σε όποιον τομέα επιλέξουν και ότι πρέπει πάντα να πιστεύουν στα όνειρά του. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να πετύχει το project της Alpine. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο, αλλά αν μπορώ από τη μεριά μου να συνεισφέρω ώστε η επίτευξη του στόχου να έρθει πιο γρήγορα, θα είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμένα», ήταν οι δηλώσεις του Ζιζού μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τους Γάλλους.

Διαβάστε ποιος οδηγός της Formula 1 διάλεξε τον αριθμό του από τη φανέλα του Ζιντάν στην εθνική Γαλλίας