Οδηγός πήγε να κάνει άλμα α λα «Fast & Furious» και κατέληξε να κρέμεται από μία... τρίχα (photo)


Ένας άνδρας από τη Florida ζήλεψε τις σκηνές δράσεις και προσπάθησε να «απογειωθεί» με το Nissan του πάνω στη ράμπα ενός φορτηγού. Στο τέλος, όμως, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να απεγκλωβιστεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Facebook - Venice Florida Fire Rescue
  • 21/11/2022

Οι επικίνδυνες σκηνές από ταινίες δράσης που σχετίζονται με αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα το Fast & Furious ή το Need For Speed, δεν πρέπει να δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους και ειδικά από οδηγούς που δεν το... έχουν. Ένας μεσήλικας οδηγός από τη Florida των ΗΠΑ θεώρησε πως αυτό δεν ισχύει για τον ίδιο και δοκίμασε ένα από τα κόλπα που βλέπουμε συχνά σε τέτοιες σκηνές.

Το «κόλπο» έχει ως εξής: Ο οδηγός, συνήθως κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης, συναντά ένα φορτηγό μεταφοράς οχημάτων με τη γνωστή ράμπα στο πίσω μέρος, ανεβαίνει με ταχύτητα πάνω της, απογειώνεται και ξεφεύγει.

Από εκεί εμπνεύστηκε προφανώς και ο συγκεκριμένος οδηγός του Nissan Altima, ο οποίος δεν κατάφερε βέβαια να ολοκληρώσει τη δική του αναπαράσταση της επικίνδυνης σκηνής, καθώς τράκαρε το στο υψηλότερο σημείο της ράμπας, με το όχημα σχεδόν να αιωρείται, όπως δείχνει και η σχετική φωτογραφία που δημοσίευσε το πυροσβεστικό τμήμα της Venice στη Florida στο λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, το συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, με τις αρμόδιες αρχές να σπεύδουν στο σημείο άμεσα. Το σώμα της πυροσβεστικής συμβούλευσε τον οδηγό να παραμείνει μέσα στο όχημά του μέχρι οι πυροσβέστες να μπορέσουν να το σταθεροποιήσουν. 

Το Nissan Altima βρισκόταν σε αρκετά κακή κατάσταση, με τον μπροστινό προφυλακτήρα και την ανάρτηση να έχουν υποστεί σημαντική ζημιά, ενώ ο ίδιος δεν έφερε σοβαρά τραύματα και ήταν καλά στην υγεία του. 

Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής συνέλαβε τον οδηγό για επικίνδυνη οδήγηση, με το συμβάν να πρόκειται μάλλον για περίπτωση αφηρημένης οδήγησης, καθώς κανένας σώφρων χρήστης του οδικού δικτύου δε θα επιχειρούσε ένα τόσο επικίνδυνο. Οι αρχές σημείωσαν επίσης ότι το φορτηγό βρισκόταν σταματημένο σε ένα φανάρι, με τα αλάρμ σε λειτουργία, όταν ο οδηγός έκανε την αρχή του «άλματος».