Οδηγός στις ΗΠΑ επιλέγει το COV1D19 για αριθμό κυκλοφορίας!


Όπως φαίνεται, η δημιουργικότητα των ανθρώπων γύρω από τον Κορωνοϊό δεν εξαντλείται στις σχετικές ατάκες στο Facebook. Ένας Αμερικανός πολίτης ζήτησε -και προσωρινά έλαβε!- για αριθμό κυκλοφορίας την επιστημονική ονομασία του ιού.

  • ΜΙΧΑΗΛΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
  • 18/3/2020

Μπορεί στην Ελλάδα αυτό να μην επιτρέπεται, στις ΗΠΑ όμως, εάν θέλεις κάτι συγκεκριμένο να αναγράφεται στην πινακίδα του αυτοκινήτου σου -και είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για αυτό- τότε όλα γίνονται. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός 80χρονου αθεϊστή στο Οχάιο, που είχε κατοχυρώσει την πινακίδα IM GOD (είμαι ο Θεός), δημιουργώντας αρκετή φασαρία γύρω από αυτό.

Τώρα είναι η σειρά ενός άλλου τύπου, όπου πίνοντας μπύρες σε ένα τοπικό μπαρ με τους φίλους του, του ήρθε η επιφοίτηση. Με όλο αυτό το θέμα του Κορωνοϊού να παίζει συνεχώς στην επικαιρότητα, σκέφτηκε να πάει στη σχετική υπηρεσία μετακινήσεων της πολιτείας, Ohio Bureau of Motor Vehicles, και να ζητήσει για αριθμό πινακίδας το COV1D19, το οποίο είναι ταυτόσημο με την επιστημονική ονομασία του ιού, COVID-19.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ξεκίνησε αρχικά περισσότερο ως παιχνίδι, αφού δεν περίμενε να λάβει θετική απάντηση. Την έλαβε, όμως, και από εκεί και πέρα άρχισε να το σκέφτεται αλλιώς. Συνέδεσε μάλιστα νοερά την πινακίδα με το υπόλοιπο αυτοκίνητό του, μία Ford Mustang του 1986, ονομάζοντάς το «The Virus», ο ιός. Το αν αυτό είναι καλή ή κακή ιδέα, ο χρόνος θα δείξει. Ήδη οι φωτογραφίες που ανέβασε στα social media κάνουν το γύρο του κόσμου, λαμβάνοντας όχι μόνο θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια.

Ο ίδιος, πάντως, σε μία προσπάθεια να μετριάσει τις όποιες αντιδράσεις, δηλώνει ότι δεν παίρνει καθόλου αψήφιστα την πανδημία του Κορωνοϊού και ότι η καρδιά του είναι κοντά σε όλους όσους έχουν επηρεαστεί από αυτήν. Όσο για την επίμαχη πινακίδα, έχει προσφερθεί μεν αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η λήξη της είναι στις 04/09/2020 και κάτι μας λέει ότι δύσκολα θα μπορέσει να την ανανεώσει.