Οδική βοήθεια με άρωμα Formula 1 από την Mercedes-Benz και την Kegger


Θέλοντας να γιορτάσει την 25ετή πορεία του στο χώρο, που συνέπεσε με τα 25 χρόνια ιστορίας του Mercedes-Benz Sprinter, ο πολωνικός βελτιωτικός οίκος «Kegger», μετασκευάζει ένα επαγγελματικό ρυμουλκό για …λίγους.

  • 2/4/2021

Την περσινή χρονιά το Mercedes-Benz Sprinter, που αντικατέστησε το ΤΝ, έκλεισε 25 χρόνια παρουσίας στους δρόμους, αφού είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1995.

Ταυτόχρονα, ο πολωνικός βελτιωτικός οίκος «Kegger» που μετρά επίσης 25 χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου, σκέφτηκε ως γενέθλιο δώρο, την κατασκευή μιας επετειακής έκδοσης του επαγγελματικού ρυμουλκού φορτηγού.

Το συγκεκριμένο όχημα που σαφώς έχει δεχθεί επιρροές από την Formula 1, μια και είναι βαμμένο στα χρώματα της Petronas, είναι προϊόν πολωνικής έμπνευσης και ουδεμία σχέση έχει με το επίσημο τμήμα της Mercedes-AMG.

Χρησιμοποιεί την ισχυρότερη έκδοση του 3λιτρου πετρελαιοκινητήρα του Sprinter, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 193 ίππους και 440 Nm ροπής και μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα. Αξίζει να αναφερθεί, πως είναι από τα ελάχιστα του είδους που διαθέτει αερανάρτηση.

Οπτικά, όπως είναι ολοφάνερο, διαφέρει σημαντικά από ένα απλό Sprinter, αφού ο νέος προφυλακτήρας εμπρός με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα σπόιλερ, η μαύρη μάσκα, και οι 18άρες ζάντες αλουμινίου (μαύρου χρώματος) κάνουν έντονα αισθητή, την πιο σπορτίφ εικόνα του.

Μέσα στην καμπίνα η ατμόσφαιρα είναι περισσότερο πολυτελής και άνετη από όσο αναμένεται για ένα επαγγελματικό ρυμουλκό.

Τα καθίσματα, το ταμπλό και οι ταπετσαρίες στις πόρτες είναι επενδυμένα με δέρμα alcantara με πράσινες ραφές, ενώ η καλύτερη ηχομόνωση και το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα προσφέρουν ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον για να περάσει τις ώρες εργασίας του ο οδηγός.

Εξυπακούεται πως ένα τέτοιο όχημα, όπως και το συγκεκριμένο Mercedes-Benz Sprinter …αλά F1, διαθέτει στο εσωτερικό του ένα κρεβάτι για ανάπαυση και φυσικά τον απαραίτητο χώρο για τα εργαλεία.

Η τιμή που ζητά ο Kegger για το βελτιωμένο ρυμουλκό, που πιθανώς να κατασκευαστεί σε 25 αντίτυπα μόνο, είναι 125.000 ευρώ.