Off-road test: Dacia Duster vs Land Rover Defender 110. Ποιο κερδίζει; (Video)


Στη μία «γωνία», έχουμε το Dacia Duster και στην άλλη το νέο Land Rover Defender 110. Η «μάχη» μεταξύ τους, στο σκληρό πεδίο απαιτητικών εκτός δρόμου διαδρομών, θα έχει έναν νικητή. Ποιος είναι αυτός και με πόση διαφορά; Η απάντηση προκαλεί έκπληξη!

  • 26/6/2022

Αυτή τη φορά, οι συνάδελφοι της ιστοσελίδας «carwow» άφησαν κατά μέρος τη γνωστή τους ευθεία στην πίστα που χρησιμοποιούν για τη σύγκριση οχημάτων σπορ επιδόσεων και… πήραν τα βουνά.

Στη συγκριμένη περίπτωση επέλεξαν ένα τετρακίνητο Dacia Duster 1.5 Blue dCi 116 PS (115, κατ’ ονομασία) και ένα Land Rover Defender 110 με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 300 PS και σύγκριναν την ικανότητα κίνησής τους εκτός δρόμου.

Ως πίστα, επιλέχθηκαν συγκεκριμένες διαδρομές οι οποίες έχουν διαμορφωθεί και σχεδιαστεί κατάλληλα για να επιτρέπουν στα τετρακίνητα οχήματα να αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματά τους, όπως και να αποκαλύπτονται τα μειονεκτήματά τους σε δύσβατα μέρη. 

Το Dacia Duster έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και έχει συμβάλλει στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της ρουμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με τις συνολικές πωλήσεις της. Πλέον, έχει καθιερωθεί ως ένα «κλασικό» σχήμα και αποτελεί μια πολύ καλή περίπτωση αγοράς για κάποιον που θέλει ένα οικογενειακό και ευρύχωρο αυτοκίνητο.

Το Land Rover Defender δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Ξεκίνησε την ιστορία του το 1983 (με την ονομασία 90 ή 110) ως ένα πιο προσιτό εκτός δρόμου όχημα της βρετανικής εταιρείας και στις ημέρες μας είναι ένα από τα πιο πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένα οχήματα αυτής της κατηγορίας. 

Στο παρακάτω βίντεο των συντελεστών της ιστοσελίδας «carwow» μπορούμε να δούμε τις δοκιμασίες στις οποίες υπέβαλαν τα δύο οχήματα και την πραγματική off-road ικανότητά τους. Ποιο ήταν το καλύτερο σε αυτές; Η συνέχεια «επί της οθόνης».