Οι BMW X3 και X4 M θα έχουν και έκδοση Competition


Λίγους μήνες μετά τις στάνταρ εκδόσεις των X3 και X4 M θα ακολουθήσουν και οι ακόμα πιο ισχυρές εκδόσεις Competition τους.

  • 28/9/2018

Μπορεί οι κορυφαίε εκδόσεις των BMW Χ3 και X4, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις M, να παρουσιαστούν προς τα μέσα της επόμενης χρονιάς αλλά αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα την κυκλοφορία φημών για εκδόσεις Competition τους. Μάλιστα αν αυτό υλοποιηθεί θα είναι τα πρώτα SUV με τα σήματα M που θα είναι διαθέσιμα και ως Competition.

Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες η απόδοσή του θα ξεπερνά τα 500 PS, προκειμένου να μπορούν να ανταγωνιστούν άμεσα τόσο τις Mercedes-AMG GLC και GLC Coupe 63 S των 510 PS -από το V8 των 4.000 cc- όσο και την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Ο V6 των 2.900 cc της οποίας αποδίδει επίσης 510 ίππων.

Το πακέτο Competition θα περιλαμβάνει και ακόμα πιο σπορ αναρτήσεις σε συνδυασμό με ενισχυμένο πλαίσιο καθώς και κάποιες οπτικές διαφοροποιήσεις, τόσο εκτός όσο και εντός. Οι X3 και X4 M θα κινούνται από έναν καινούργιο εξακύλινδρο σε σειρά με εσωτερικό κωδικό S58, που είναι εξέλιξη του S55 που κινεί τις M3 και M4. Η απόδοση της στάνταρ έκδοσής του λέγεται πως θα κυμαίνεται από 450 έως και 460 PS.