Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων που θα παίξουν στο Super Bowl – 7 εκατ. δολάρια για 30 sec. (videos)


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στήνονται στη σειρά και προσφέρουν... φορτηγά με χρήματα για να αγοράσουν τηλεοπτικό χρόνο στο μεγαλύτερο αθλητικό event των ΗΠΑ. Δείτε τα φετινά διαφημιστικά σποτ. 

  • 10/2/2023

Όλα είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο αθλητικό event της χρονιάς στις ΗΠΑ. Ο λόγος φυσικά για το Super Bowl, τον μεγάλο αγώνα του NFL που φέτος θα γίνει στις 12/2 (ξημερώματα Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου για την Ελλάδα) ) στο State Farm Stadium, στην Arizona

Εκεί θα μονομαχήσουν οι Kansas City Chiefs με τους Philadelphia Eagles και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να καθηλώσει μπροστά από τους δέκτες εκατομμύρια τηλεθεατών, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Πεδίον δόξης λαμπρόν» για τις διαφημιστικές και τις εταιρείες οι οποίες βλέπουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επικοινωνήσουν τα προϊόντα τους, ρίχνοντας πολλά εκατομμύρια δολάρια στη «δεξαμενή» της διοργάνωσης ώστε να αγοράσουν τηλεοπτικό χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Adweek ο φετινός τιμοκατάλογος προβλέπει ένα ποσό της τάξης των 7 εκατ. δολαρίων για 30 sec. Χρήματα τα οποία αποφάσισαν να επενδύσουν αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να κλείσουν θέση στο μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός, προβάλλοντας τα σποτάκια τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μέχρι στιγμής τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν παρουσιάσει τα διαφημιστικά videos ή τουλάχιστον τη λογική πάνω στην οποία θα επικοινωνήσουν τα «καλούδια« τους. Αυτές είναι η General Motors, η Stellantis και η Kia.

Ο Will Ferrel, τα ζόμπι και το Netflix

Όσον αφορά τη GM, ενημερωθήκαμε πριν από λίγες ημέρες για το περιεχόμενο το τηλεοπτικών σποτ τα οποία εστιάζουν στη συνεργασία με το Netflix ώστε να προωθήσουν από κοινού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο περιεχόμενο της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα videos έχει ο Will Ferrell ο οποίος μπαίνει μέσα σε διάσημες σειρές του Netflix, όπως το Walking Dead, και οδηγεί τα EV της εταιρείας.

Η Kia και η πιπίλα

Η παρουσία της Kia στις διαφημίσεις του Super Bowl είναι μακρά και φέτος θα δούμε για 14η χρονιά video των Κορεατών στο μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε επιλέξει για πρωταγωνιστές στη καμπάνια της το EV6 και ένα σκυλάκι-ρομπότ που κάνει τα πάντα για να φτάσει στην αγκαλιά του οδηγού. Φέτος τη θέση του σκύλου παίρνει μια πιπίλα (!) και το όχημα που θα προβληθεί θα είναι το Telluride X-Pro All-Terrain AWD SUV.

Μάλιστα τις προηγούμενες εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να χτίσει hype, οργάνωσε διαδικτυακή εκστρατεία απαιτώντας να προστεθεί το emoji της πιπίλας στις κινητές συσκευές και στους υπολογιστές. 

Η προβολή της Stellantis με Jeep και Ram

Έχοντας πάρει απουσία από το περυσινό διαφημιστικό «πανηγύρι» του Super Bowl, φέτος η Stellantis επιστρέφει δυναμικά. Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρουν ότι η εταιρεία θα αγοράσει χρόνο για να προβάλει δύο σποτ διάρκειας 60 sec., με το ένα να προβάλλεται στην 1η περίοδο και το άλλο στην 4η.

Σε αντίθεση με την GM, η Stellantis θα επικοινωνήσει απευθείας τα οχήματά της επιλέγοντας τις μάρκες Jeep και Ram. Ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα σποτ που θα παίξουν τελικά ωστόσο πριν από δύο ημέρες η εταιρεία ανέβασε video όπου δείχνει ένα Jeep Grand Cherokee και ένα Jeep Wrangler 4xe να κάνουν κόντρα για να βρουν ένα καλώδιο φορτιστή που έχει θαφτεί κάτω από το χιόνι. Ίσως με αυτό τον τρόπο να θέλει να μας προετοιμάσει αναλόγως.