Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών για το πορτογαλικό Grand Prix


Ας δούμε τι είπαν οι τρεις πρώτοι οι οποίοι θα εκκινήσουν από τις αντίστοιχες θέσεις στο αυριανό Grand Prix Formula 1 στην πίστα του Portimao, στην Πορτογαλία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/5/2021

Μετά το τέλος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το αυριανό Grand Prix της Πορτογαλίας, οι πρωταγωνιστές στη σειρά κατάταξης αυτών δήλωσαν σχετικά:

Valtteri Bottas, Mercedes: «Νοιώθω πολύ ωραία που σήμερα πήρα την pole position. Τα προηγούμενα δύο Grand Prix δεν πήγαν καλά για εμένα, καθώς δεν μπορούσα να κάνω τα ελαστικά μου να αποδώσουν σωστά. Όμως, κάναμε πολύ καλή δουλειά στη συνέχεια.

»Όλο το Σαββατοκύριακο αισθανόμουν καλύτερα με τη χρήση ελαστικών με ενδιάμεση γόμα, όμως η ένταση του αέρα δυνάμωσε στον τελευταίο γύρο (των χρονομετρημένων). Με αυτά, μπορούμε να διανύσουμε όσο μεγαλύτερη απόσταση θέλουμε από το πρώτο όριο για την αλλαγή ελαστικών (στον αγώνα)».

Με τη σειρά του, ο Lewis Hamilton, ο οποίος θα εκκινήσει από τη δεύτερη θέση στον αυριανό αγώνα, είπε: «Ο Vallteri έκανε πολύ καλή δουλειά, το ίδιο και η ομάδα. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Πάντως, θεωρώ ότι δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, είμαστε εδώ για να επιτυγχάνουμε πάντα το καλύτερο».

Τέλος, ο Max Verstappen, ο πιλότος της Red Bull ο οποίος θα εκκινήσει από την τρίτη θέση στο αυριανό Grand Prix, δήλωσε λακωνικά: «Πάλευα πολύ για να βρω την κατάλληλη πρόσφυση. Το μονοθέσιο εμπρός μου με εμπόδιζε και μου κόστισε πολύ σε χρόνο».