Οι δοκιμές της Alpine A110 Rally (Video)


H ALPINE ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ A110 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ R-GT ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΑΛΙ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/7/2020

Όταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο η Alpine παρουσίασε την αγωνιστική Α110 (φωτογραφίες) πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για αναβίωση ενός θρύλου των ράλι και κάποιοι άρχισαν να τρέφουν διακαή πόθο για επανάληψη της ιστορίας και διάκριση ξανά της εταιρείας στο κορυφαίο επίπεδο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για να συμμετέχει η εταιρεία –αλλά και όσοι ιδιώτες το επιθυμούν– στην κατηγορία R-GT, η οποία συνιστά τον θεσμό ενός Κυπέλλου που έχει ορίσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και οι αγώνες της εντάσσονται τόσο σε κάποιους του WRC όσο και του ERC.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού καθυστέρησε την εξέλιξη του αυτοκινήτου αλλά και τη συμμετοχή του στους αγώνες. Πρόσφατα, ξεκίνησε πάλι η διαδικασία, όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο. Σύμφωνα με την Alpine, η Α110 Rally έχει τον τετρακύλινδρο 1.8 turbo κινητήρα ο οποίος αποδίδει «περισσότερους από 300 ίππους» (sic), σειραϊκό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, φρένα της Brembo και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της FIA.

Για το 2020, το αγωνιστικό πρόγραμμα της κατηγορίας R-GT περιλαμβάνει πέντε αγώνες, σε Μονακό, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Γερμανία. Αυτός της Γαλλίας ακυρώθηκε, λόγω πανδημίας, ενώ ο επόμενος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 24-26 Ιουλίου, στην Ιταλία.