Οι επετειακές BMW Μ3 και M4 για τα 50 χρόνια της BMW Μ


Με δύο περιορισμένες εκδόσεις των Μ3 και Μ4 η BMW M γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας της και σηματοδοτεί την έναρξη της έκτης δεκαετίας της.

  • 24/5/2022

Ήταν 24 Μαΐου του 1972 όταν υπογράφηκε η ίδρυση της BMW Motorsport GmbH. Ακριβώς 50 χρόνια μετά, η BMW M παρουσιάζει την αποκλειστική σειρά των επετειακών μοντέλων Μ3 και Μ4 για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλια της.

Η επετειακή έκδοση BMW M 50 Jahre βασίζεται στην τρέχουσα γενιά των πιο επιτυχημένων μοντέλων στην ιστορία της BMW M. Φυσικά μιλάμε για τις BMW M3 και BMW M4 που έχουν γίνει πλέον συνώνυμο των υψηλών επιδόσεων premium μεσαίων σεντάν και κουπέ.

Οι δύο επετειακές εκδόσεις τροφοδοτούνται από τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα ισχύος έως και 510 PS με τα διπλά τούρμπο M TwinPower Turbo. Ανάλογα με την έκδοση, η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή ενός αυτόματου 8 σχέσεων M Steptronic ή περνά και στους τέσσερις τροχούς στις τετρακίνητες εκδόσεις M xDrive.

Ο exclusive χαρακτήρας των ειδικών εκδόσεων M 50 Jahre έρχεται φυσικά με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αυστηρά περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Οι εξωτερικές βαφές των δύο εκδόσεων αναβιώνουν χρώματα από την ιστορία της BMW M και συμπληρώνονται από τις σφυρήλατες ζάντες M σε παρόμοιο αποκλειστικό χρωματικό συνδυασμό, αλλά και εντυπωσιακές πινελιές στο εσωτερικό των μοντέλων.

Στην Ευρώπη και σε άλλες επιλεγμένες αγορές, η BMW M θα προσφέρει την αποκλειστική ειδική έκδοση της BMW M4 Coupe. Η δίθυρη BMW M 50 Jahre έκδοση διατίθεται στα εξωτερικά χρώματα Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red και San Marino Blue. Η εμφάνισή της ενισχύεται από σφυρήλατους τροχούς M 19 ιντσών στον μπροστινό άξονα και 20 ιντσών στον πίσω άξονα με σχεδιασμό διπλών ακτίνων, οι οποίοι προσφέρονται για πρώτη φορά στα χρώματα Orbit Grey Matt και Gold Bronze matt .

Στο εσωτερικό των ειδικών εκδόσεων της BMW M4 Coupe συναντάμε τα μαρσπιέ με την επιγραφή «Edition50 Jahre BMW M», μεταλλική επιγραφή στην κεντρική κονσόλα «M4 Edition 50 Jahre BMW M» και το αντίστοιχο αποτύπωμα στα προσκέφαλα των στάνταρ σπορ καθισμάτων M και στα προαιρετικά καθίσματα carbon bucket M.

Από την άλλη, η ειδική έκδοση της BMW M3Sedan σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. Υπάρχει επιλογή από πέντε εξωτερικά χρώματα για τα 500 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, καθένα από τα οποία θυμίζει έναν από τους πέντε προκατόχους της Μ3: από Vermilion Red έως Techno Violet, Interlagos Blue και Fire Orange στο Limerock Grey. Όλα τα χρώματα του αμαξώματος συνδυάζονται με σφυρήλατες ζάντες M σε ματ Orbit Grey και επιλεγμένα εξαρτήματα BMW MPerformance. Αυτά περιλαμβάνονται στη γκάμα του διαθέσιμου εξοπλισμού για την επετειακή έκδοση και είναι το μπροστινό splitter Carbon BMW MPerformance, το πίσω σπόιλερ BMW M Performance Carbon και οι διακοσμήσεις των απολήξεων της εξάτμισης BMW M Performance από Carbon και τιτάνιο.

Τα γράμματα «Edition 50 Jahre BMW M» στα μαρσπιέ των θυρών και οι ρίγες M στα προσκέφαλα των εμπρός και εξωτερικών πίσω καθισμάτων χαρακτηρίζουν το εσωτερικό. Επιπλέον, ένα αποκλειστικό σχέδιο κοσμεί τόσο τα στάνταρ σπορ καθίσματα M όσο και τα προαιρετικά διαθέσιμα καθίσματα carbon bucket M των οχημάτων της έκδοσης. Η μεταλλική πλάκα στην κεντρική κονσόλα φέρει την επιγραφή «M3 Edition 50Jahre BMW M» και την ένδειξη «1/500».