Oι εργάτες της Fiat αντιδρούν στην μεταγραφή του Ronaldo στην Γιουβέντους!


Υποστηρίζουν ότι το γκρουπ ξοδεύει χρήματα για προβολή την ίδια στιγμή που οι ίδιοι έχουν να πάρουν αυξήσεις τουλάχιστον 10 χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/7/2018

Ο Cristiano Ronaldo είναι ικανός να διχάζει τον κόσμο όχι μόνο για όσα κάνει μέσα στο γήπεδο, αλλά και για όσα γίνονται εκτός αυτών. Και τώρα με το ενδεχόμενο της μεταγραφής του στην Γιουβέντους, για το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία και ιδίως στους εργαζόμενους στην Fiat.

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει το 29,18 των μετοχών των εταιριών της οικογένειας Ανιέλι, η οποία είναι ο κύριος μέτοχος της Γιουβέντους με 63,77%. Όταν λοιπόν μαθεύτηκε ότι η Fiat προσφέρει "δώρο" στην Γιούβε τον CR7 με 30 εκατομμύρια ετήσιο μισθό, οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν.

Για την Fiat ο ερχομός του Ronaldo δεν θα αφορά μόνο την ενίσχυση της Γιουβέντους στο κυνήγι ενός τίτλου στο Champions League, αλλά θα είναι και ένας πρεσβευτής της μάρκας. Όμως οι εργαζόμενοι έχουν άλλη άποψη, καθώς το θεωρούν προσβολή, αφού δεν έχουν πάρει καμία αύξηση στους μισθούς τους εδώ και δέκα χρόνια. Όπως υπολογίζουν, ο ετήσιος μισθός του CR7 θα μπορούσε να προσθέσει περί τα 200 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο της εταιρίας.

Οι εργάτες υπολογίζουν ότι έχουν χάσει περί το 10,7% των μισθών τους από τον πληθωρισμό όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που θεωρούν ότι δεν μπορούν να το πάρουν πίσω. Και η Fiat ξοδεύει 126 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για χορηγίες, μεταξύ των οποίων και 26,5 εκατομμύρια ευρώ για την Γιουβέντους.

Αν όντως ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα κοστίσει πάνω από 220 εκατομμύρια ευρώ, με τον παίκτη να παίρνει τα 100 εκατομμύρια και την Real τα άλλα 120. Πάντως η υπόθεση αυτής της κόντρας θα έχει μάλλον συνέχεια, καθώς ο Ronaldo δεν είναι και από τους πιο αγαπητούς παίκτες στον κόσμο. Ιδίως μάλιστα όταν οι εργαζόμενοι δουν την βίλα των 1.000 τετραγωνικών μέτρων που φημολογείται ότι έχει νοικιάσει ήδη ο Πορτογάλος στα περίχωρα του Τορίνο.