Oι Fiat Alfa Romeo και Jeep δεν θα είναι στην έκθεση στο Παρίσι


Οι παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτου δείχνουν να είναι σε κάθετη πτώση από πλευράς συμμετοχών και μάλλον οι οργανωτές τους προβληματίζονται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/5/2018

Η έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, στις αρχές του Οκτωβρίου, ίσως να είναι και η πιο φτωχή των τελευταίων ετών. Όχι από πλευράς καινούργιων μοντέλων που θα παρουσιαστούν εκεί για πρώτη φορά αλλά από πλευράς κατασκευαστών που θα δηλώσουν το παρόν.

Κι αυτό γιατί στη λίστα των απόντων προστέθηκαν, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του γαλλικού AutoPlus, οι πιο σημαντικές εταιρείες του ομίλου FCA (Fiat Chrysler Automobiles). Δηλαδή η Fiat, η Alfa Romeo και η Jeep. Αντίθετα το παρόν θα δώσουν τόσο η Maserati όσο και η Ferrari.

Οι λόγοι της απουσίας των τριών εταιρειών είναι οι ίδιοι με αυτούς που επικαλούνται και οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που θα απουσιάσουν: το κόστος συμμετοχής που φτάνει σε ύψος εκατομμυρίων ευρώ (ενοίκιο χώρου, κατασκευή περιπτέρου, εργαζόμενοι, logistics κ.λπ.) σε συνδυασμό με το timing της παρουσίασης των νέων μοντέλων τους που δεν συμπίπτει με αυτό της έκθεσης, αλλά και οι σύγχρονες τάσεις.

Οι οποίες δεν θεωρούν τις παραδοσιακές εκθέσεις δεδομένες και επενδύουν περισσότερο τόσο στην online προβολή όσο και στα αποκλειστικά event. Το τελευταίο επέλεξε π.χ. να κάνει η Ford για την πρεμιέρα του πιο σημαντικού νέου της μοντέλου για φέτος, του Focus της τέταρτης γενιάς.