Οι Γάλλοι της PSA επιστρέφουν στις ΗΠΑ μέσω... Opel


Το γκρουπ PSA έχει έτοιμη την επιστροφή στις ΗΠΑ με την βοήθεια των μηχανικών και των στελεχών της Opel που γνωρίζουν καλύτερα τα αγοραστικά ήθη της τεράστιας αυτής αγοράς.
 

  • 20/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

To γκρουπ PSA σκοπεύει να επιστρέψει στις ΗΠΑ με ένα δικό του μοντέλο και με την βοήθεια των μηχανικών της Opel οι οποίοι είχαν αντίστοιχη εμπειρία όταν μετέτρεψαν τα Cascada και Insignia σε αμερικάνικες εκδόσεις υπό το σήμα της Buick.

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του γκρουπ PSA, Carlos Tavares, αποκάλυψε ότι έχει ένα σχέδιο τριών σταδίων για την επιστροφή στις ΗΠΑ. Η αρχή έγινε μέσα στο 2017 με την εφαρμογή Free2Move στην πόλη του Seattle, η οποία επιτρέπει στους κατοίκους να κλείσουν διάφορες υπηρεσίες μεταφοράς από τοπικές εταιρίες. 

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών μετακίνησης με αυτοκίνητα από την PSA. Αυτό θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα γύρω από την μάρκα, ενώ το τρίτο στάδιο, θα είναι και το τελικό, με πώληση των Γαλλικών αυτοκινήτων στην αγορά των ΗΠΑ.

Η εταιρία αρνείται να αποκαλύψει ποιά μάρκα θα είναι αυτή που θα κάνει το ξεκίνημα, αν και ο πρόεδρος της PSA Βορείου Αμερικής Larry Dominique έχει δηλώσει ότι έχουν αποφασίσει ποιά θα είναι χωρίς να επιβεβαιώνει ότι θα πρόκειται για την DS. 

Πάντως, ανεξάρτητα από το ποιά θα είναι η εταιρία, ο Tavares δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα που θα πάνε στις ΗΠΑ θα σχεδιαστούν με την βοήθεια της Opel γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ότι θα είναι πλήρως συμβατά με τις απαιτήσεις των πελατών της χώρας, τόσο σε ότι αφορά τους κανονισμούς όσο και τις αγοραστικές τους συνήθειες.

Ο Τavares μάλιστα υποστήριξε ότι τα αυτοκίνητα που ετοιμάζονται για τις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στο στάδιο των τελικών δοκιμών, χωρίς πάντως να αποκαλύψει ποιά θα είναι αυτά. Στην ίδια συνέντευξη ο Tavares δήλωσε ότι το γκρουπ θα είναι 100% "εξηλεκτρισμένο" μέχρι το 2025 (εννοώντας ότι όλα τα μοντέλα θα έχουν και ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση) ενώ ένα 10% θα έχει δυνατότητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης.