Οι γυναίκες δημοσιογράφοι ψηφίζουν Ford Fiesta 1.0 EcoBoost!


Οι γυναίκες δημοσιογράφοι του αυτοκινητιστικού Τύπου ψήφισαν το Ford Fiesta 1.0 EcoBoost ως Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

  • 24/7/2013

Το νέο Ford Fiesta 1.0 EcoBoost αναδείχτηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013 Women’s World Car of the Year από Γυναικεία Κριτική Επιτροπή χάρη στην ανώτερη εμφάνιση και αίσθηση που αποπνέει και την κορυφαία απόδοση καυσίμου, στοιχεία που το κατέταξαν πρώτο σε μία λίστα φιναλίστ με ηχηρά ονόματα όπως Audi Allroad, Range Rover και Porsche Boxster S.

Το νέο Fiesta ονομάστηκε επίσης Οικονομικότερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013 από το πάνελ των 18 εκπροσώπων του αυτοκινητιστικού τύπου γένους θηλυκού που απέδωσαν τα βραβεία με βάση την ασφάλεια, την άριστη σχέση κόστους/ απόδοσης (value-for-money), την αισθητική, τους αποθηκευτικούς χώρους, την πρακτικότητα για παιδιά, την ευκολία οδήγησης, το sex appeal και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το κομψό νέο Fiesta διαθέτει ένα τολμηρό, νέο εξωτερικό, εσωτερικό βελτιστοποιημένο με γνώμονα την εργονομία και την άνεση, και το Ford MyKey – μία τεχνολογική πρωτιά για τη βιομηχανία που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν την οδήγηση με γνώμονα την ασφάλεια και να περιορίζουν την έκθεση των νεαρών οδηγών σε κινδύνους πίσω από το τιμόνι.

Ο 1.0-litre EcoBoost engine της Ford – Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2013 και 2012 –αποδίδει 125 PS με εκπομπές 99 g/km CO2 αποτελώντας μέλος μιας κορυφαίας γκάμας κινητήριων συνόλων Fiesta με εκπομπές CO2 κάτω των 100 g/km.

«Το νέο Fiesta έχει ανεβάσει τον πήχη στους τομείς εμφάνισης και συνδεσιμότητας και παράλληλα έχει γίνει πιο αποδοτικό και απολαυστικό στην οδήγηση» δήλωσε η Barb Samardzich, vice president Product Development, Ford Ευρώπης. «Προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες όλων των πελατών μας διασφαλίζουμε ότι αυτό το μικρό αυτοκίνητο με τη μεγάλη ιστορία έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον».

Το νέο Fiesta βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια five-star safety rating από τον ανεξάρτητο θεσμό ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP και προσφέρει σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC with Emergency Assistance που συνδέει απευθείας τους επιβάτες του οχήματος με τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα. Το Active City Stop βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν συγκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα.

«Το Fiesta διαθέτει ανώτερη εμφάνιση και αίσθηση» δήλωσε η Victoria MacMillan Bell, μέλος της κριτικής επιτροπής από τη Βρετανία. «Σε συνδυασμό με τον πολυβραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost που πετυχαίνει πρωτοφανή κατανάλωση και καταπληκτικές επιδόσεις, αυτός ο εξαιρετικά κομψός ‘μίνι πύραυλος’ αναδεικνύεται νικητής σε όλες τις κατηγορίες με τυμπανοκρουσίες».

«Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι το νέο Fiesta 1.0 EcoBoost μίλησε στην καρδιά των γυναικών εκπροσώπων του αυτοκινητιστικού τύπου από όλο τον κόσμο» δήλωσε η επικεφαλής της κριτικής επιτροπής για το ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τη Γυναίκα’, Sandy Myhre από τη Νέα Ζηλανδία.

Τα βραβεία του πέμπτου διαγωνισμού ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τη Γυναίκα’ θα απονεμηθούν στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο.