Οι Lotus Elise και Exige αποχαιρετούν με τις πιο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις στην ιστορία τους


Οι Final Editions των Elise και Exige έχουν επιπλέον ισχύ και σαφώς πιο πλούσιο εξοπλισμό.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/2/2021

Αν μη τι άλλο η Lotus γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι των ειδικών εκδόσεως,  μιας και το εφαρμόζει εδώ και χρόνια προκειμένου να τονώσει το ενδιαφέρον για τα μοντέλα της. Που σε ότι αφορά τις Elise και Exige ο χαρακτηρισμός βετεράνοι τους ταιριάζει απόλυτα. Και αυτό γιατί η πρώτη έχει παρουσιαστεί πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, το 1996 και η δεύτερη μόλις 4 χρόνια μετά.

Επειδή όμως ακόμα και οι Elise και Exige κάποια στιγμή τελειώνουν, κάτι που θα συμβεί φέτος κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η Lotus δεν αφήνει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Παρουσιάζοντας τις Final Editions τους. Κοινό τους γνώρισμα ο ιδιαίτερα πλούσιος εξοπλισμός, ο πλουσιότερος στη μακρόχρονη ιστορία τους και η ελαφρώς αυξημένη απόδοσή τους. Ταυτόχρονα θα είναι και πάλι διαθέσιμες σε χρώματα που έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Έτσι λοιπόν η Elise Sport 240 Final Edition έχει 240 PS και 244 Nm, πάντα από τον τετρακύλινδρο των 1,8 lt με τον compressor, ενώ χρειάζεται μόλις 4,1 sec για το 0-96 km/h. Η Elise Cup 250 Final Edition έχει επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, αμορτισέρ Bilstein και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, ενώ προαιρετικά υπάρχουν στοιχεία από ανθρακονήματα που μειώνουν το συνολικό βάρος στα 931 κιλά.

Οι αντίστοιχες Final Editions της Elise είναι οι Sport 390, Sport 420 και Cup 430. Εδώ ο κινητήρας είναι ο V6 των 3,5 lt, επίσης με μηχανικό υπερσυμπιεστή, με τις επωνυμίες να αποκαλύπτουν και τις ιπποδυνάμεις.