Οι μεγαλομέτοχοι του ομίλου Volkswagen θέλουν και τη Bentley κερδοφόρο εταιρία


Η Bentley γράφει κόκκινα νούμερα και η μεγαλομέτοχοι του ομίλου Volkswagen δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/1/2019

Ο όμιλος Volkswagen έχει και μεγαλομετόχους που δεν είναι άλλοι από τις οικογένειες Piech και Porsche, οι οποίοι δια μέσω εκπροσώπων τους μετέχουν ενεργά στη διοίκηση -κυρίως στο εποπτικό συμβούλιο που έχει κάθε γερμανική εταιρεία- και φυσικά έχουν και (ισχυρή) άποψη.

Για τους πάντες και τα πάντα και κυρίως για τα οικονομικά. Ένα τομέας στον οποίο τα τελευταία χρόνια η Bentley δεν τα πάει καθόλου καλά. Ενδεικτικό είναι πως τους πρώτους εννιά μήνες της χρονιάς που μας πέρασε οι ζημιές της είχαν φτάσει αισίως τα 127 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό παρά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών μιας και πρόκειται για ένα υπερπολυτελές SUV, της Bentayga.

Ένας σημαντικός λόγος για τα κόκκινα νούμερα στον ισολογισμό της μάρκας, είναι σύμφωνα με τους επικεφαλής της οι μεταβολές στις ισοτιμίες σε σχέση με το ευρώ των νομισμάτων αρκετών από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η παραδοσιακή Βρετανική εταιρεία. Ένας δεύτερος είναι οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην παρουσίαση της νέας Continental GT.

Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου Wolfgang Porsche και Hans Michel Piëch ζήτησαν να λυθούν τα όποια θέματα αντιμετωπίζει η Bentley και να επιστρέψει στην κερδοφορία μέσα στην επόμενη διετία. Το τι θα κάνουν αν ο στόχος αυτός δεν επιτευχθεί δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.