Οι μεγαλύτερες μπαταρίες στον πλανήτη για το μεγαλύτερο φορτηγό του κόσμου


H Williams Advanced Engineering Limited συνεργάζεται με την εταιρεία εξορύξεων Anglo American για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ηλεκτροκίνητου εργοταξιακού φορτηγού στον κόσμο, με μπαταρίες ενεργειακού φορτίου μεγαλύτερου των 1.000 kWh.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/2/2020

Η Williams Advanced Engineering Limited, η γνωστή εταιρεία που μεταξύ άλλων εμπλέκεται και στη Formula 1, ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την εταιρεία εξορύξεων Anglo American με σκοπό τη δημιουργία μπαταριών λιθίου ιόντων με ενεργειακό φορτίο μεγαλύτερου των 1.000 kWh και την τοποθέτησή τους στο μεγαλύτερο ηλεκτροκίνητο εργοταξιακό φορτηγό. Αυτό, θα χρησιμοποιεί ενεργειακές κυψέλες για την παραγωγή ενέργειας (Fuel Cell Electric Vehicle) και δεν θα προκαλεί θόρυβο και δεν θα εκπέμπει ρύπους στο εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Williams Advanced Engineering, το σύστημα θα χρησιμοποιεί τεχνογνωσία από το αντίστοιχο που υπάρχει στα μονοθέσια της Formula E. Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτροκίνητο φορτηγό θα έχει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση ή την κατάβαση, τροφοδοτώντας τις μπαταρίες. Οι δοκιμές του συστήματος θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς στο εργοτάξιο Mogalakwena της Anglo American το οποίο βρίσκεται στη Νότια Αφρική. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει κατά 30% την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα ως το 2030 στον στόλο οχημάτων της παγκοσμίως, με τη χρήση ηλεκτροκίνητων.

Craig Wilson.
Craig Wilson.

Ο κ. Craig Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος της Williams Advanced Engineering, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εμπλακούμε σε αυτό το καινοτόμο και εντυπωσιακό πρόγραμμα το οποίο καταδεικνύει την επέκταση της τεχνολογίας των μπαταριών από την αυτοκινητοβιομηχανία και τους αγώνες αυτοκινήτου στη βιομηχανία βαρέων οχημάτων».