Οι Mercedes-AMG έχουν τη δυνατότητα του Emotion Start για την εκκίνηση


Όσο πιο ήσυχο τόσο το καλύτερο, αλλά όχι και για τα σποτ μοντέλα, οπότε η Mercedes-AMG σκέφτηκε το Emotion Start.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/12/2019

Ο επιβλητικός και όσο το δυνατόν πιο χαρακτηριστικός ήχος ανήκει στο μύθο των σπορ μοντέλων αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν. Και αυτό όχι μόνο λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης αλλά και εξαιτίας των ολοένα και πιο αυστηρών προδιαγραφών θορύβου που θα ισχύουν για τα καινούργια μοντέλα.

Έτσι μπορεί οι γείτονες να είναι πλέον χαρούμενοι καθώς δεν θα αναστατώνονται από το θόρυβο ενός μεγάλου κινητήρα όταν παίρνει μπροστά αλλά από την άλλη οι αγοραστές τέτοιων μοντέλων δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου ικανοποιημένοι. Και μιας και τους κατασκευαστές γενικά δεν τους πολύ ενδιαφέρουν οι γείτονες αλλά οι πελάτες τους η AMG εξέλιξε το λεγόμενο Emotion Start. Που κάνει την εκκίνηση λίγο πιο εντυπωσιακή ακουστικά.

Υπό κανονικές συνθήκες λοιπόν ο κινητήρας παίρνει μπροστά όσο πιο αθόρυβα γίνεται, ενώ το κλαπέτο στην εξάτμιση κατά την κρύα εκκίνηση είναι κλειστό προκειμένου ο καταλύτης να πιάσει πιο γρήγορα την κανονική θερμοκρασία λειτουργίας του.

Αν όμως ο οδηγός κατά την κρύα εκκίνηση πατήσει το αριστερό paddle τότε ενεργοποιείται το Emotion Start, δεν ανοίγει μεν το κλαπέτο όπως συνέβαινε στο παρελθόν στις C 63 αλλά ανεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα. Πάντως το Emotion Start έχει πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν ο κινητήρας ξεκινά ζεστός.