Οι νέες σπορ Alfa Romeo θα είναι περιορισμένης παραγωγής και 100% ηλεκτρικές!


Η Alfa Romeo θέλει να δημιουργήσει και πάλι αμιγώς σπορ μοντέλα πιστά στο DNA της, αλλά φαίνεται ότι αυτά θα είναι ενταγμένα στο πνεύμα της εποχής της ηλεκτροκίνησης και περιορισμένης παραγωγής. 

  • 14/2/2022

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato έχει δηλώσει σε κάθε ευκαιρία ότι το λανσάρισμα νέων σπορ μοντέλων βρίσκεται στην πρώτη σειρά της ατζέντας της εταιρείας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη στρατηγική που είχε η ιταλική φίρμα στο παρελθόν, αυτά τα σπορ μοντέλα θα είναι πιθανότατα περιορισμένης παραγωγής και, το πιο σημαντικό, αμιγώς ηλεκτρικά.

Η παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Tonale σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για αυτήν την ιστορική ιταλική εταιρεία. Η Alfa Romeo έχει όλα τα οικονομικά και τεχνολογικά εφόδια χάρη στην υποστήριξη του Ομίλου Stellantis για να πραγματοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδια της, βασιζόμενη όμως σε πρώτο στάδιο στην ανάπτυξη της κερδοφορίας της και σε πιο εμπορικά μοντέλα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι έχει αφήσει πίσω της το πάθος για τα σπορ αυτοκίνητα.

Τα επόμενα νέα μοντέλα αρχής γενομένης από την Tonale που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες θα έχουν όλα κάποιου είδους εξηλεκτρισμένη τεχνολογία. Η αρχή όπως όλα δείχνουν θα γίνει με την Brennero, ένα μικρότερου μεγέθους SUV από την Tonale που θα στοχεύει στην καρδιά της πιο εμπορικής κατηγορίας των Β- SUV. Και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, καθώς τα SUV αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η Alfa Romeo έχει σκοπό τα επόμενα σπορ μοντέλα της να ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο. Ο ίδιος ο Jean-Philippe Imparato διαβεβαίωσε ότι στην Alfa Romeo εργάζονται πάνω σε συγκεκριμένα μοντέλα για τα οποία θα μπορέσει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς. Ο CEO της Alfa Romeo μάλιστα κατονόμασε την Alfa Romeo Spider Duetto και την Alfa Romeo T33 Stradale ως τα σημεία αναφοράς για τα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα της εταιρείας.

Πότε θα έρθουν αυτά; Πιθανότατα πριν από το 2030. «Αν φέρω την εταιρεία σε ένα καλό επιχειρηματικό επίπεδο, είμαι σίγουρος ότι εγώ και ο Carlos Tavares (CEO της Stellantis) θα μιλήσουμε μια μέρα για κάποια ονειρικά μοντέλα, γιατί πρέπει να υποστηρίξω την αφήγηση της Alfa Romeo στο μέλλον. Δεν είναι για τώρα, αλλά θα ήθελα πολύ να έχω μία Duetto μια μέρα», είπε ο Imparato.

Ο οδικός χάρτης που είχε ανακοινώσει η Stellantis για τις μάρκες της και ειδικά για την Alfa Romeo ανέφερε ότι το 2027 ως το έτος κατά το οποίο θα γίνει 100% ηλεκτρική μάρκα. Επομένως, αν λάβουμε υπόψη ότι όλα τα νέα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας θα είναι από αυτή τη χρονιά και μετά πλήρως ηλεκτρικά, δεν αποκλείεται να δούμε μία ηλεκτρική GTV, Spider ή Duetto στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Σε πρώτο πλάνο η κερδοφορία

Ο Imparato διαβεβαίωσε επίσης ότι βραχυπρόθεσμα η ιταλική μάρκα θα επικεντρωθεί στη δημιουργία κερδοφορίας και γι' αυτό η νέα Tonale μαζί με το μελλοντικό B-SUV, θα είναι καθοριστικά. «Προς το παρόν, επικεντρώνομαι στη δημιουργία κερδοφορίας και αξίας για τη μάρκα, την ποιότητα και το περιθώριο κέρδους, αλλά ταυτόχρονα εργαζόμαστε πάνω σε πιθανά one-off μοντέλα. Έχουμε πολλές ιδέες. Αν επισκεφτείτε το μουσείο της Alfa Romeo, σε 5 λεπτά καταλαβαίνετε τις δυνατότητες της μάρκας.»