Οι νικητές και οι χαμένοι των νέων δοκιμών πρόσκρουσης του Euro NCAP (Video)


O «Euro NCAP» πραγματοποίησε δοκιμές πρόσκρουσης για τα νέα Audi A3 Sportback, Honda e, Hyundai i10, Isuzu D-MAX, KIA Sorento, Land Rover Defender και SEAT Leon. 

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/12/2020

Ο «Euro NCAP», ο ανεξάρτητος Οργανισμός που πραγματοποιεί δοκιμές πρόσκρουσης για να διαπιστώσει το επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν σε επιβάτες, πεζούς και λοιπούς χρήστες του δρόμου τα καινούργια αυτοκίνητα, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα αυτών που έκανε που στα νέα Audi A3 Sportback, Honda e, Hyundai i10, Isuzu D-MAX, KIA Sorento, Land Rover Defender και SEAT Leon.

Θυμίζουμε ότι εντός της χρονιάς, ο Οργανισμός αυστηροποίησε περαιτέρω τις προϋποθέσεις και τα δεδομένα των δοκιμών που διεξάγει, θέτοντας νέα στάνταρ και προσθέτοντας περισσότερους τομείς αξιολόγησης των οχημάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει πιο απαιτητική και η βαθμολόγηση που ανακοινώνει, σε σχέση με πριν. Ας δούμε αναλυτικά τις επιμέρους επιδόσεις καθενός από τα αυτοκίνητα που αξιολογήθηκαν πρόσφατα.

Audi A3 Sportback, πέντε αστέρια

Το νέο, πολυτελές μικρομεσαίο μοντέλο της Audi αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, είχε ποσοστό 89% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 81% για τα παιδιά, 68% για τους πεζούς και λοιπούς χρήστες του δρόμου και 73% για τα συστήματα υποβοήθησης και προειδοποίησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.

Honda e, τέσσερα αστέρια

Το καινούργιο, ξεχωριστό σε σχεδίαση, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Honda αξιολογήθηκε με τέσσερα αστέρια. Συγκεκριμένα, σημείωσε ποσοστά 76% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 82% για τα παιgδιά, 62% για τους πεζούς και λοιπούς χρήστες του δρόμου και 65% για τα συστήματα υποβοήθησης και προειδοποίησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.

Hyundai i10, τρία αστέρια

Το μοντέλο πόλης της KIA, σημείωσε καλά αποτελέσματα για τα δεδομένα ενός οχήματος της κατηγορίας. Βάσει των στοιχείων του «Euro NCAP», τα ποσοστά που είχε 69% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 75% για τα παιδιά, 52% για τους πεζούς και λοιπούς χρήστες του δρόμου και 59% για τα συστήματα υποβοήθησης και προειδοποίησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.

Isuzu D-MAX, πέντε αστέρια

Η καινούργια γενιά του μοντέλου της Isuzu απέσπασε την ανώτερη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης. Όπως ανακοινώθηκε, το νέο D-MAX σημείωσε ποσοστά 84% για την προστασία ενηλίκων επιβατών, 86% για τα παιδιά, 69% για τους πεζούς και λοιπούς χρήστες του δρόμου και 83% για τα συστήματα υποβοήθησης και προειδοποίησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.

KIA Sorento, πέντε αστέρια

Το νέο crossover/SUV μοντέλο της κορεατικής εταιρείας σημείωσε υψηλή βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του «Euro NCAP». Όπως αποδείχτηκε από αυτές, το καινούργιο Sorento είχε ποσοστό 82% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, ποσοστό 85% σε αυτή που αφορά στα παιδιά, ποσοστό 63% για τους πεζούς και λοιπούς χρήστες του δρόμου και ποσοστό 87% αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης και προειδοποίησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.

Land Rover Defender, πέντε αστέρια

Το καινούργιο Defender αποδείχτηκε ασφαλέστατο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημείωσε ποσοστά 85% για την προστασία ενηλίκων επιβατών, 85% για τα παιδιά, 71% για τους πεζούς και λοιπούς χρήστες του δρόμου και 79% για τα συστήματα υποβοήθησης και προειδοποίησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.

SEAT Leon, πέντε αστέρια

Η τέταρτη γενιά του ισπανικού μικρομεσαίου μοντέλου απέσπασε την κορυφαία διάκριση στην αξιολόγηση του «Euro NCAP», σημειώνοντας υψηλή βαθμολογία σε όλους τους υπό εξέταση τομείς. Αναλυτικά, είχε 92% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 88% στην προστασία των παιδιών, ποσοστό 71% για τους πεζούς και λοιπούς χρήστες του δρόμου και 80% αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης και προειδοποίησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.